ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠΔελτίο τύπου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας μας ενημερώνει:

Οι εργαζόμενοι και η δημοτική αρχή του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Σωματείων του ΟΛΠ, συμμετείχαν σήμερα 22/10/2015, στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επισκέφθηκε τον Υπουργό κ. Δρίτσα και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια πώλησης των Λιμανιών της χώρας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

«Το Λιμάνι του Πειραιά είναι η καρδιά των πόλεων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, τονίζοντας ότι «όπως έχει αποδειχθεί με την COSCO, ιδιωτικοποίηση στο Λιμάνι σημαίνει λιγότερα έσοδα για το δημόσιο, πλήρη αδιαφάνεια και ασυδοσία, εργασιακό κάτεργο και απολύσεις. Αυτά αφορούν τις πόλεις μας πουκατά προτεραιότητα υφίστανται το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος. Εμείς, διεκδικούμε ένα δημόσιο Λιμάνι που θα παίξει τον σημαντικό αναπτυξιακό του ρόλο για να βρούμε διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού», ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε πρόσφορο μέσο».

Επίσης,
Η δράση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας στα Λιπάσματα, η οποία είχε προγραμματιστεί γι’ αυτό το Σάββατο 24/10/2015, αναβάλλεται λόγω καιρού. Η δράση, η οποία περιλαμβάνει δενδροφύτευση και παιδικό παιχνίδι με κατασκευές, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 31/10/2015 και ώρα 11πμ στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων.