ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 


Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση και ανάπλαση της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας διοργανώνοντας το Σάββατο 31 Οκτώβρη  ημέρα δράσης στον χώρο των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Η δράση περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις και δημιουργικό παιδικό παιχνίδι με κατασκευές. 

Ο Δήμος διεκδικεί :
Την ακύρωση κάθε σχεδίου ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού του Πειραιά.
Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των εκτάσεων του Δήμου μας (παραλιακό μέτωπο της πρώην Βιομηχανικής ζώνης των Λιπασμάτων, Καστράκι, Καζαντζάκη, λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας)
Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας του παραλιακού μετώπου της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Την άμεση απόσυρση της νομοθετικής διάταξης που απαλλάσσει τον επίδοξο αγοραστή του Λιμανιού από φόρους και δημοτικά τέλη.