Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ Σταθάκη ειχε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ,
Συνάντηση με τον υπουργό οικονομίας Γ. Σταθάκη είχε σήμερα (8/4) το απόγευμα αντιπροσωπεία του συντονισμού μας αποτελούμενη από τους, Τζένη Βαμβακά, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’Πειραιά, Τάσο Καραγιώργο, μέλος του κινήματος Αλληλεγγύη, Ανυπακοή, Ανατροπή (ΑΛ.ΑΝΥ.Α) Κώστα Παπαδόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Νίκαιας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’κόντρα στο ρεύμα’’, Χριστίνα Ντούβαλη, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Β΄Πειραιάτων ΑΝΕΛ, Σίσυ Μπουκουβάλα μέλος του Συντονισμού κατά των πλειστηριασμών στην Καλλιθέα.
Την αντιπροσωπεία πλαισίωναν στηρίζοντας τις θέσεις μας, θέτοντας παράλληλα θέματα της αυτοδιοίκησης με βασικότερο την καθυστέρηση πληρωμών στις καθαρίστριες των σχολείων της Νίκαιας-Ρέντη, η Μαρία Αραβαντινού Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκαιας- Ρέντη, ο Μιχάλης Λαγουμιτζής Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας - Ρέντη και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Ηλίας Σάμιος Διαμερισματικός Σύμβουλος Νίκαιας και Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και ο Λευτέρης Χατζηπαυλίδης Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας – Ρέντη και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και διάθεση από πλευράς υπουργού να εξευρεθούν λύσεις σε ζωτικά προβλήματα, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν, από συσσωρευμένα προβλήματα και αστοχίες ετών.
Καταθέσαμε τα "βασικά αιτήματά μας" που είναι:

1. Πάγωμα όλων των πλειστηριασμών και όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, κατά την περίοδο 2010- 2014 από Τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες και Ασφαλιστικά Ταμεία που αφορούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα κατά την περίοδο της "μνημονιακής βαρβαρότητας" και έως ότου εξευρεθεί οριστική λύση.

2. Κατάργηση του ΚΕΑΟ, φορέα ο οποίος "διαχειρίζεται" τα χρέη από τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, δημεύοντας τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλισμένων.


3. Επίσπευση της δημιουργίας κρατικού φορέα που θα απορροφήσει τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ από τις τράπεζες και θα τα διαχειριστεί με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια σε όφελος των δανειοληπτών.


Ο κύριος Σταθάκης "δέχτηκε το δίκαιο" των αιτημάτων μας τα οποία "αιτιολογήσαμε και
στοιχειοθετήσαμε" αναλυτικά και μας διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας,
αφήνοντας "ανοιχτό παράθυρο" για περαιτέρω συναντήσεις προκειμένου να βρεθεί "κοινός τόπος και η χρυσή τομή" ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας που να καλύπτει και τις ανάγκες των δανειοληπτών και όσων χάνουν τις περιουσίες τους από τα ασφαλιστικά και δημόσια ταμεία αλλά και να μην αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση.