Καθοριστική και σήμερα η παρουσία του Συντονισμού κατά των Πλειστηριασμών Νίκαιας-Ρέντη και Κορυδαλλού στην αποτροπή τους.


Με την καθοριστική παρουσία των μελών του Συντονισμού κατά των Πλειστηριασμών Νίκαιας-Ρεντη και Κορυδαλλού στο Ειρηνοδικείο της Νίκαιας σήμερα Τετάρτη 22/4, ματαιώθηκε κάθε σκέψη για "χτύπημα" ακινήτου ενω δημιουργήθηκε και ένταση μεταξύ των "υπηρεσιακών παραγόντων" και μελών του κινήματος.

Σε ανακοίνωση  του ο Συντονισμός αναφέρει:  

Η μεγάλη ‘’ενταση’’ ηταν το χαρακτηριστικό της σημερινής μας παρέμβασης στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας.

Αιτία ήταν η προκλητική συμπεριφορά των συμβολαιογράφων και των δικαστικών υπαλλήλων που ‘’εκτελούσαν υπηρεσία’’ σήμερα και προσπάθησαν να επιτεθούν φραστικά και με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στα μέλη του συντονισμού μας, όταν ζητήσαμε να σταματήσουν να δίνουν στοιχεία σε παρευρισκόμενο που ενδιαφέροταν να ‘’αγοράσει κατοικία’’ που έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Η αντίδραση των μελών μας ήταν "άμεση" και παρά την αρχική προκλητική και υποτιμητική στάση τους, γρήγορα "αντιλήφθηκαν το σκοπό της παρουσίας μας και το δίκαιο των θέσεών μας" καταννόησαν την "πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σήμερα"  που είναι υπεράνω των θεσμικών κανόνων και των νόμων που επικρατούσαν μέχρι χθές και έδειξαν να συνειδητοποιούν ότι η παρουσία μας στο Ειρηνοδικείο, μόνο εθιμοτυπική και "Επανάσταση χωρίς αιτία" δεν είναι.

Τελικά επικράτησε η λογική, αλλά και η δύναμη της Αλληλεγγύης και της μαζικότητας και διέκοψαν κάθε προσπάθεια εκτέλεσης πλειστηριασμού, που για την ιστορία, σήμερα ήταν πέντε (τρείς αφορούσαν διαμερίσματα, ένα κατάστημα και μία αποθήκη)

Ο συντονισμός μας συνεχίζει τον μαραθώνιο που εχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη και δίνει "ραντεβού" για την ερχόμενη Παρασκευή 24/4 στις 7.30μμ. στο δημαρχείο της Νίκαιας, στην εκδήλωση ενημέρωσης των φορέων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων, κινημάτων και θεσμικών παραγόντων της ευρύτερης περιοχής της Β’ Πειραιά, οπου θα αναλύσει, τη δράση, τις θέσεις και τις προτάσεις του συντονισμού μας, ώστε να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς που ταλανίζει τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες εξελίξεις.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ- ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ- ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.