Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.


Η νέα Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χ. Βρεττάκος δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη σκέψη και προβληματισμό για να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των δημοτών τους.  Η εισήγηση και τελικά η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνει καθαρά ποιος πρέπει να είναι ο ρόλος μιας Αριστερής δημοτικής αρχής προσανατολισμένης στα προβλήματα των δημοτών της, και αποφασισμένης να δίνει λύσεις προς όφελος τους. Φυσικά και αναρωτιόμαστε γιατί μια τέτοια απόφαση να μην μπορεί να την πάρει και ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη....;

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εχθές 21 Οκτωβρίου την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η δική μας αντίληψη για τους παιδικούς σταθμούς είναι ότι αποτελούν κυψέλη προετοιμασίας για την ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποθήκη ψυχών.
Η φιλοξενία των βρεφών και παιδιών στους παιδικούς σταθμούς είναι δικαίωμα όλων, ζητούμενο που εμείς δεσμευόμαστε να φροντίσουμε και να εξασφαλίσουμε στο σχεδιασμό μας»