Εκδήλωση του "Κόντρα στο ρεύμα", για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Κυριακή 28/9/14.

Περπατάμε, Μαθαίνουμε, Ονειρευόμαστε, Διεκδικούμε, με σκοπό την ανάκτηση της προσφυγικής - ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της προοπτικής για μια ξανακερδισμένη ζωή στην Πόλη μας.

Η αρχή έγινε την Κυριακή 4 Μάη, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση («Από την Οδό Οκτώ στη Δεξαμενή»), μιας σειράς θεματικών-συλλογικών περιπάτων, που οργάνωσε Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ", τιμώντας έτσι τα 90 χρόνια της Νίκαιας. 
Μετά από την πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014 το "κόντρα στο ρεύμα" τιμώντας τα 70χρονα του "Μπλόκου της Κοκκινιάς" θα πραγματοποιήσει τον 2ο ιστορικό περίπατο συνδέοντας την Μάχη της Κοκκινιάς με το Μπλόκο. 
Ο συλλογικός περίπατος θα ξεκινήσει από τον ΕΣΠΕΡΟ στην οδό Ηλιουπόλεως και 7ης Μάρτη 1944 στις 18.30 με κατεύθυνση τον ιστορικό χώρο της "Μάντρας" όπου στις 19.30 θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Μαρία Κανελλοπούλου που θα παρουσιάσει τον θεατρικό μονόλογο της Κάτιας Γαλόπουλου "Τζιέρι μου" ενώ η  εκδήλωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδι από την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Γιώργο Καλκάνη.