Ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” για τους βανδαλισμούς των νεοναζί στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.


Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.), έγινε στόχος των νεοναζί δολοφονικών στοιχείων της Χ.Α. Το βράδι 14 προς 15 Αυγούστου, βανδάλισαν τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π., αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά. Παραβιάζοντας τα σιδερένια κάγκελα, κατέστρεψαν παράθυρα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου.

Τα άτομα αυτά βρώμισαν με τα συνθήματά τους τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος, υπογράφοντας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ”. Όλα αυτά μια μέρα πριν την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς!
Στην Κοκκινιά της προφυγιάς, στην Κοκκινιά των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων, στην Κοκκινιά της Αντίστασης, οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δε θα περάσει!
Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες, τους εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία και ΟΧΙ στις συμμορίες των νεοναζί, που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν ότι δήθεν για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες και όχι οι πολιτικές των μνημόνιων της εξαθλίωσης της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων.
Στηρίζουμε, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τους εθελοντές συντελεστές του: στη 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, δραστηριότητα που αναγνωρίζεται από τους ίδιους ανθρώπους που συμμετέχουν στο Σχολείο αλλά και από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο. NO PASARAN!

- Η ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
- ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”