ΠΟΕ-ΟΤΑ : Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες. Ποια είναι η θέση του δήμαρχου Γ. Ιωακειμίδη ; Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει, ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση, φυσικά και μεγάλο μέρος εργαζομένων και ανέργων,  είναι αυτό της απασχόλησης. Όμως μέσα από εργασιακές σχέσεις υποδούλωσης και εξαθλίωσης όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα πεντάμηνα, οι Μ.Κ.Ο., που σε μεγάλο βαθμό "αξιοποιούνται" στην Τ.Α. από πρόθυμους δημάρχους, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η απόκρυψη του προβλήματος της ανεργίας και η ανακύκλωση μιας μόνιμης θέσης εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους, με άθλια αμοιβή, και χωρίς δικαιώματα.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη των υποψήφιων Δημάρχων για το συγκεκριμένο θέμα  που  αναδεικνύεται από το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ . Ιδιαίτερα φυσικά του δήμαρχου Γ. Ιωακειμίδη που είναι μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Με αφορμή το έγγραφο-καταγγελία (αριθμ. πρωτ.:141/14-3-2014) προς την Κ.Ε.Δ.Ε. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.) το οποίο καταδεικνύει την απαράδεκτη προσπάθεια επιρροής και παρέμβασης της Κ.Ε.Δ.Ε. στο Ελεγκτικό Συνέδριο, υπέρ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Μεταμόρφωσης, αποδεικνύεται η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κύριο μέλημα των κατά τα άλλα απολύτως αναγκαίων Κοινωνικών Δομών, είναι το ολοκληρωτικό «ξεπούλημα τους» σε δήθεν Εταιρείες Κοινωνικού Σκοπού που στόχο έχουν το κέρδος.

Καταπέλτης η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε πως η σύμβαση υποκρύπτει την ύπαρξη κέρδους στην εν λόγω Εταιρεία.

Είναι αδιανόητο πως η Κ.Ε.Δ.Ε. μεριμνά και κόπτεται καλώντας μάλιστα τον κ. Γιάννη Βρούτση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» προς το Ελεγκτικό Συνέδριο υπέρ της επανεξέτασης της πρώτης απόφασης. Παρέμβαση που ουδέποτε διανοήθηκε να κάνει υπέρ των εργαζομένων που στηρίζουν τις Κοινωνικές Δομές των Δήμων και που έχουν στοχοποιηθεί από την πολιτική της συγκυβέρνησης.

Υπηρετεί ξεκάθαρα τους στόχους της μνημονιακής πολιτικής που διακαώς επιθυμεί ένα νέο τοπίο στην διαμόρφωση των εργασιακών σχέσεων. Ένα μοντέλο όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν εργασιακές σχέσεις υποδούλωσης και εξαθλίωσης όπως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., τα πεντάμηνα, οι Μ.Κ.Ο., η ενοικιαζόμενη εργασία, με ελάχιστες αμοιβές, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, όρους εργασίας και δικαιώματα. Ένα καθεστώς εργασιακής ζούγκλας!!!

Η αλήθεια είναι πως η Κ.Ε.Δ.Ε. επιθυμεί και κόπτεται για την βιωσιμότητα των Κοινωνικών Δομών, ενταγμένες όμως σε νέο σύστημα πλήρης αδιαφάνειας και συναλλαγής όταν και οι «πέτρες» γνωρίζουν πως οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου αυτές ιδρύονται και λειτουργούν γίνεται με τις ευλογίες αν όχι κατ’ εντολή των αιρετών.

Ως εδώ!!! Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επαρκής χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών και οι Δημότες σε μια εποχή εξαθλίωσης και μιζέριας!!!


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.