ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!Άνεργη, Άνεργε,
Είμαστε κι εμείς άνεργοι και ζούμε στις ίδιες γειτονιές με σένα. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές δίπλα-δίπλα στις ουρές του ΟΑΕΔ κι έχουμε τα ίδια προβλήματα: δυσκολία να εξασφαλίσουμε τα είδη πρώτης ανάγκης ή το εισιτήριο στο λεωφορείο, έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τόσα άλλα.
Προβλήματα που μάς τα δημιούργησε η δολοφονική πολιτική κυβέρνησης / Τρόικας!
Καταλαβαίνουμε πως όλα τα προβλήματά μας, μαζί και το πιο σημαντικό – ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ – μπορούν να λυθούν ΜΟΝΟ με την ανατροπή αυτών των πολιτικών κι εκείνων που τις εκφράζουν.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι για την καθημερινή επιβίωση, τη δική μας και των παιδιών μας. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Γι αυτό, ως πρώτο βήμα
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.
Το ίδιο απαιτούμε και για όλους τους μαθητές.
Με συλλογικές και οργανωμένες δράσεις μπορούμε να το επιβάλουμε στην πράξη, απαιτώντας ταυτόχρονα τη θεσμοθέτησή του. Αυτή μας την απαίτηση θα την κάνουμε γνωστή και στους εργαζόμενους και τα σωματεία των συγκοινωνιών, ζητώντας τη συμπαράστασή τους. 
Έχοντας πρόσφατο το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι ελεγκτές – κεφαλοκυνηγοί είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στις γειτονιές μας!
ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τους τρόπους δράσης για να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας σε συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά:
ΠΕΡΑΜΑ
Κυριακή 9 Μαρτίου 11:30 π.μ. Δημαρχείο Περάματος. 
ΚΑΜΙΝΙΑ
Κυριακή 9 Μαρτίου 6:00 μ.μ. Παπαγεωργακοπούλου & Μεθάνων, Καμίνια.
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Τρίτη 11 Μαρτίου 10.00 π.μ. ΟΑΕΔ Κερατσινίου (Ηρας 2 - Σελεπίτσαρι).
ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Κυριακή 16 Μαρτίου 11.00 π.μ. Δημαρχείο Σαλαμίνας.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΝΙΚΑΙΑ
Τετάρτη 12 Μαρτίου (για την ώρα και τον τόπο: τηλ. 211-2105782) . 
Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε όλοι οι άνεργοι μια μεγάλη συγκέντρωση στο Τέρμα Περάματος (λεωφορεία) την Κυριακή 23 Μαρτίου, 11:30 π.μ. 
Καλούμε ακόμη κάθε φορέα, που βρίσκει δίκαια τα αιτήματά μας, να στηρίξει ενεργά τον αγώνα μας.
Παράλληλα μπορούμε να οργανώσουμε τη διεκδίκηση ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ για όλους τους αποκλεισμένους από αυτήν.
Με ένα δίκτυο ανέργων σε αγωνιστική ετοιμότητα, με τη μαζική αγωνιστική μας στάση, θα επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε συντονισμένες ενέργειες με πρωτοβουλίες ανέργων από όλη την Αθήνα και γενικότερα.
 Όσοι άνεργοι δεν έχουν βγάλει ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ να βγάλουν ΑΜΕΣΑ για να διεκδικήσουμε να μετακινούμαστε δωρεάν επιδεικνύοντας την κάρτα. 
Πρωτοβουλία Ανέργων Σαλαμίνας – Περάματος – Κερατσινίου – Νίκαιας – Καμινίων – Πειραιά.
Τηλ. Επικοινωνίας: 699 6397 511 – e-mail: protovoulia.anergon@gmail.com
 
Σ.Σ. Μια δράση που αξίζει να στηριχθεί άσχετα από το ποιος κάνει το κάλεσμα και πήρε την πρωτοβουλία, αφορά ένα μεγάλο πρόβλημα και επιβάλλεται κινηματική ενιαία στάση και δράση, κυρίως βεβαίως των ανέργων.