ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: Λιμάνι σημαίνει Πειραιάς. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 
 
Την αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ εκφράζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας με την Δημοτική Κίνηση Πολιτών "Άλλος Δρόμος". 
Συγκεκριμένα αναφέρει,


Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται ένα ακόμη έγκλημα ενάντια στον ευρύτερο Πειραιά, στην πόλης μας και στην ελληνική οικονομία.
Η κυβέρνηση μεθοδεύει την πώληση του 67% των μετοχών του κερδοφόρου ΟΛΠ στην cosco με στόχο την είσπραξη ενός ευτελούς τιμήματος, το οποίο θα δοθεί εξ’ ολοκλήρου στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας.
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ στην COSCO σημαίνει:
Εγκαθίδρυση ιδιωτικού μονοπωλίου στο μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας. Παράδοση του ελέγχου βασικών κλάδων της οικονομία (Τουρισμός, Ακτοπλοΐα, Μεταφορές, Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο) σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους. Εξαφάνιση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι. Τεράστια αύξηση της ανεργίας, επιβολή εργασιακών συνθηκών «γαλέρας» στους εργαζόμενους του Λιμανιού, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, όπως και η γύρω περιοχές, ζούσαν από το λιμάνι και τις δραστηριότητες γύρω από αυτό.
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ πρόκειται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη ναυπηγοεπισκευή, που ήδη πεθαίνει παρασύροντας μαζί της χιλιάδες εργαζόμενους, εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες με δραστηριότητες που συνδέονται με το λιμάνι, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Όλη η δραστηριότητα και στη ναυπηγοεπισκευή, θα ελέγχεται πλέον από τον ιδιωτικό ΟΛΠ που θα διαθέτει κατά τα δικά του συμφέροντα τις δεξαμενές βάζοντας ταφόπλακα σε κάθε παράλληλη δραστηριότητα.
Το λιμάνι θα κλείσει και χωροταξικά για την πόλη μας, καθώς όλοι οι ελεύθεροι χώροι που οδηγούν στη θάλασσα, θα κλείσουν οριστικά και θ’ αρχίσει η αξιοποίηση τους με στόχο το κέρδος των ιδιωτών.
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ καλεί το λαό της πόλης να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια κυβέρνησης και Τρόικας για το ξεπούλημα του λιμανιού.
Καλούμε τις Δημοτικές αρχές των Δήμων του Πειραιά να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.