Καταγγελία της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ"

Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει το δικαίωμα να ασκεί τα νόμιμα δικαιώματα του σε σχέση με την επαγγελματική του ιδιότητα, έχει όμως πρωτίστως την υποχρέωση να τηρεί τη νομιμότητα και μάλιστα παραδειγματικά όταν ταυτόχρονα κατέχει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα, ασκεί διοίκηση και καλείται να λαμβάνει και να εφαρμόζει αποφάσεις για το κοινωνικό σύνολο.

Έπειτα από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την μετατόπιση του περιπτέρου του π. Αντιδημάρχου και νυν προέδρου των δημοτικών παιδικών σταθμών, κ. Δημήτρη Κουλούκη ο προβληματισμός μας δεν αφορά το αναφαίρετο δικαίωμα του να ζητήσει τη μεταφορά της επιχείρησης του, άλλα την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για τη διενέργειά της.

‘Επειτα από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στο χώρο όπου θα μεταφερθεί το περίπτερο μέλη της Δημοτικής Κίνησης "ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" διαπιστώσαμε και καταγγέλουμε τα εξής:

1) Επί της πλατείας Καρπάθου στη θέση στάση Σίδερα έχει καταστραφεί έκταση 17 τ.μ. χώρου πρασίνου, για την εγκατάσταση πλατφόρμας μπετόν όπου θα εγκατασταθεί το περίπτερο, πράξη που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και έρχεται σε αντίθεση με τα όσα η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαφυλλάτει δηλαδή την καταπάτηση και καταστροφή των χώρων πρασίνου της πόλης.

2) Η πλατφόρμα έχει εξαπλάσιες διαστάσεις από τα όρια που ο νόμος ορίζει. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα φέρει διαστάσεις 4,65μ χ 4,10 μ ενώ τα ανώτατα επιτρεπτά μέτρα είναι 1,70μ χ1,50 όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ: 
α. Η υποπαράγραφος 1 της παραγράφου Ι της υπ’ αριθμ. Φ.443531/24/300030/17.7.1969 (ΦΕΚ 558 Τ.Β΄) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Συντονισμού και Δημοσίων Έργων «Περί του τύπου και των διαστάσεων των αναπηρικών περιπτέρων», τροποποιείται ως εξής:
«1. Μέγιστο μήκος και μέγιστο πλάτος του περιπτέρου 1,70μ.Χ 1,50μ. Οι διαστάσεις αυτές συνεχίζονται από τη βάση του περιπτέρου μέχρι τη βάση της στέγης και για κάθε οριζόντια τομή του περιπτέρου.»β. Η υποπαράγραφος 5 της παρ. Ι της υπ’ αριθμ. Φ.443531/24/300030/17.7.1969 (ΦΕΚ 558 Τ.Β΄) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Συντονισμού και Δημοσίων Έργων «Περί του τύπου και των διαστάσεων των αναπηρικών περιπτέρων», τροποποιείται ως εξής:«Ραφές οι οποίες εξέχουν πέραν των διαστάσεων που καθορίσθηκαν(1,70μ Χ1,50μ.) απαγορεύονται απολύτως»

3) Ενώ η τροχαία ορίζει η θέση του περιπτέρου να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 12 μέτρων από τη στάση του λεωφορείου, η πλατφόρμα τοποθέτησης βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Συγκεκριμένα : "Το υπ'αρ. Πρωτ. 1012/15/73-α'έγγραφο της Τροχαίας Κορυδαλλού, μετά από αυτοψία που διενέργησε η υπηρεσία συνηγορεί για την μετατόπιση του Περιπτέρου στη νέα θέση στην ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι σε απόσταση 12 μέτρων από την στάση "ΣΙΔΕΡΑ" και θα υπάρχει επαρκής χώρος για την ασφαλή διέλευση πεζών."

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, η Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές που θα πρέπει να επιληφθούν για κάθε παρανομία που διενεργείται και να τη σταματήσουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας δημόσια εξηγήσεις από τον κ. Κουλούκη για τις αυθαιρεσίες που διαπιστώσαμε, αλλά κυρίως στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ώστε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους όλους όσους με την αλλαζονεία της εξουσίας έκαναν ή επέτρεπαν αυθαιρεσίες!


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ