Και ο Καμίνης χαρακτηρίζει παράνομο τον προσδιορισμό των ευρωεκλογών την δεύτερη Κυριακή (25 Μάη)μαζί με τις επαναληπτικές.Την εμπλοκή με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαιώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργός Καμίνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης που είναι και νομικός, μιλώντας στο mega, τόνισε ότι αν δεν διεξαχθούν από τον πρώτο γύρο ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, θα έχει διαπραχθεί παρανομία, ζητώντας να γίνουν μαζί την ίδια Κυριακή, δηλαδή στις 25 Μαΐου. Όπως είπε ο κ. Καμίνης, αυτό που φαίνεται να κυοφορείται, και μιας και οι πανελλήνιες ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας στις 27 Μαΐου, είναι ότι την 1η Κυριακή στις 18 θα γίνουν μόνο οι τοπικές, και την επόμενη Κυριακή οι ευρωεκλογές. Όμως αυτό είναι εκτός νόμου όπως παρατήρησε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φοβάμαι όπως διαβάζω τη διάταξη, το άρθρο 9 του Καλλικράτη, αν κάνουν κάτι τέτοιοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας και δεν πρέπει να διακυβευθεί το κύρος των εκλογών. Ο νόμος λέει ότι διεξάγονται ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές και οι ευρωεκλογές. Όταν λοιπόν ο νόμος λέει να διεξάγονται ταυτόχρονα οι τοπικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, πώς νοείται έχοντας εκλέξει από την πρώτη Κυριακή δημοτικούς συμβούλους και δημάρχους, να πηγαίνεις τη δεύτερη Κυριακή σε εκλογές;» 

Υπενθυμίζεται ότι η aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.