Οι Αδέσμευτοι Μαχητές των Δρόμων συμπαραστέκονται στο Δήμο Ωρωπού. Συγκέντρωση κατά των διοδίων την Κυριακή 8/12 στις 11.30 π.μ.


«Κατάληψη» στα διόδια Αφιδνών την Κυριακή από τα… ΑΛ.ΑΝΥ.Α. Το κίνημα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ «ΑΛ.ληλεγγυη – ΑΝΥ.πακοη -Α.νατροπή» (ΑΛ.ΑΝΥ.Α) συμμετέχει στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει ο Δήμος Ωρωπού στα διόδια Αφιδνών.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Ωρωπού, οι πολίτες καλούνται να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την αύξηση των διοδίων σε όλες τις εθνικές οδούς που προβλέπεται στο νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη.

«Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού για κινητοποίηση κατά διοδίων

Απόφαση Δ.Σ Ανακοίνωση Δήμου Ωρωπού
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το αριθμ.23/4-12-2013 Πρακτικό Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού.
Αριθμός Απόφασης 264/2013
Θέμα: «Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κινητοποιήσεις του Δήμου
ενόψει της συζήτησης του σχεδίου Νόμου για τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης
των μεγάλων οδικών έργων με το οποίο προβλέπονται νέες αυξήσεις τιμών διοδίων καθώς και η λειτουργία νέων πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο»
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
1. Αντιτίθεται κάθετα στην νέα αύξηση των διοδίων αλλά και στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση με την πληρωμή διοδίων για τις μετακινήσεις των πολιτών και εμμένει στις προηγούμενες αποφάσεις για κατάργηση των διοδίων.
2. Θεωρεί ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια στρέφεται εναντίον της κοινωνίας, των επιχειρήσεων, της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής επισκεψιμότητας του τόπου μας και δυναμιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού.
3. Απαιτεί την ολοκλήρωση και επανακατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, ώστε να καταστεί κατάλληλο και ασφαλές.
4. Γνωστοποιεί προς κάθε αρμόδιο ότι θα προσφύγει με κάθε ένδικο μέσο τόσο στα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
5. Καλεί τους Βουλευτές της περιοχής, τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων που βιώνει η χώρα μας και απερίφραστα να αντιταχθούν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
6. Καλεί τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού σε άμεση δυναμική κινητοποίηση με αποκλεισμό-κατάληψη των διοδίων Αφιδνών την Κυριακή 8/12/2013 και ώρα 11:30 π.μ. μαζί με τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς.
7. Δηλώνει ότι θα κλιμακώσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις κάθε μορφής μέχρι την τελική δικαίωση.
8. Απαιτεί να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις κατά των πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο.