Κλείνουν το 2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. Στήριξη του αγώνα των μαθητών από τη Κίνηση "κόντρα στο ρεύμα".


Είναι γνωστό πλέον ότι η συγκυβέρνηση το καλοκαίρι μέσα σε μια νύχτα έβαλε στην διαθεσιμότητα - απόλυση 2400 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ καταργώντας δεκάδες ειδικότητες, κλείνοντας έτσι πολλά τμήματα στέλνοντας χιλιάδες μαθητές στην αμάθεια η στον ιδιώτη .
Την ίδια μέρα βέβαια όλως τυχαίως ο υπουργός "παιδείας" εγκαινίαζε μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά ένα ιδιωτικό ΙΕΚ .
Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας τώρα κλείνει στον Πειραιά 2 ΕΠΑΛ , το ένα το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας αφορά όλη την β΄ Πειραιά καθώς είναι το μοναδικό δημόσιο εσπερινό ΕΠΑΛ .
Η ΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ "κόντρα στο ρεύμα" έχει ταχτεί από την αρχή κατά των συγχωνεύσεων κατά του κλεισίματος της κατάργησης σχολικών μονάδων και τμημάτων. Έτσι και τώρα στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ και συνυπογράφουμε την ανακοίνωση τους με την οποία καταθέσαμε εχθές Δευτέρα 16/12/ 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας Ρέντη ζητώντας να υιοθετήσει και το ΔΣ την επιστολή διαμαρτυρία των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ πράγμα που έγινε ομόφωνα δεκτό .
Παραθέτουμε την ανακοίνωση των μαθητών όπως κατατέθηκε στο ΔΣ της Νίκαιας Ρέντη .

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Όπως μάθαμε, το υπουργείο παιδείας ή περιφέρεια ή δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς, προωθεί το κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων, αλλά και το κλείσιμο του ίδιου του σχολείου μας. Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας είναι το ΜΟΝΟ δημόσιο εσπερινό ΕΠΑΛ δωρεάν φοίτησης σε όλη την Β΄ περιφέρεια Πειραιά και συγκεκριμένα καλύπτει τους δήμους Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα- Κερατσίνι, Νίκαια και Κορυδαλλό. Το σχολείο διαθέτει άρτιες υποδομές και τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα. Το κτίριο και όλος ο εξοπλισμός του ανήκουν στο δημόσιο, χωρίς να επιβαρύνουν τα δημόσια έξοδα. Δηλαδή, οι αρμόδιοι δεν έχουν ούτε το άλλοθι ότι το κτίριο του σχολείου δημιουργεί έξοδα. 


Οι μαθητές μας είναι εργαζόμενοι και μη, είναι γονείς που μπορούν και βρίσκουν χρόνο για να παρακολουθήσουν μάθημα στο σχολείο, αφού είναι το πιο κοντινό τους. Είναι και οι άνεργοι που μέσα από την δεύτερη ευκαιρία, θα μπορέσουν να πάρουν ένα χαρτί, που ίσως τους βοηθήσει να ανοίξει μια πόρτα και για αυτούς. Είναι δύσκολο να πληρώνουν εισιτήρια για μεταφορικά μέσα για να πάνε σε άλλο σχολείο μερικά χιλιόμετρα από το δικό μας. Αυτό είναι κάτι που ή δεν το φαντάζονται ή δεν τους ενδιαφέρει αυτούς που αποφασίζουν. Οι μαθητές θα αναγκαστούν να διακόψουν την φοίτησή τους (αν μας κλείσουν τα τμήματα ή και το σχολείο) λόγω της απόστασης και ας φαίνονται τα άλλα σχολεία ¨κοντά στο χάρτη¨ όπως μας είπαν! Όλοι έχουμε το δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία για μάθηση, θεωρούμε δίκαιο να υποστηριχτούμε και εμείς.Το δικαίωμα στην μόρφωση δεν μπορούν να το έχουν μόνο αυτοί που έχουν χρήματα ή οι κάποιοι λίγοι, πρέπει να το έχουν όλοι.
Επίσης, δεν θεωρούμε δίκαιο στο να βγουν οι καθηγητές μας σε διαθεσιμότητα και κάθε μέρα να μην ξέρουν πού θα βρεθούν αύριο. Μας έχουν δώσει μια ροή στα μαθήματα σε όλους τους τομείς και τις ειδικότητες. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και η ανταμοιβή τους είναι να έχουν κάθε μέρα άγχος για τη δουλεία τους? Ζητάμε να μην φύγουν οι δεύτεροι καθηγητές από τα εργαστήρια.
Ζητάμε από τα μεγάλα κεφάλια που αποφασίζουν να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας και με το μέλλον μας. Και μην ξεχνάτε όπου κλείνει ένα σχολειό ανοίγει μια φυλακή.
Δηλώνουμε ότι θα έρθουμε σε συνεννόηση με μαθητές και από αλλά σχολεία που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, και θα αγωνιστούμε μαζί. Καλούμε σε συμπαράσταση την δημοτική αρχή και τους καθηγητές.
Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα τμήμα και κανένα σχολείο. Ούτε το δικό μας ούτε κάποιο άλλο. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ