Συμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο ΝΙΚΑΙΑΣ- ΡΕΝΤΗ πλεονάζουν 113 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου,  272 δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό της τάξεως των 3.708 υπαλλήλων
Για τη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδημοτική κινητικότητα χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου- από τότε έχουν αποχωρήσει από τους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί- ενώ για τον πληθυσμό λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του 2011. 
Από αυτά προκύπτει πως στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι, ενώ από τη μελέτη προέκυψε πως το πλεονάζον προσωπικό του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη είναι 113 εργαζόμενοι.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αντέδρασε με την παρακάτω ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου δόθηκε στους Δήμους όλης της χώρας με πληθυσμό άνω των 6000 κατοίκων, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκο, η “μελέτη” στελέχωσης προσωπικού, που αφορά στον κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Οι πρώτες μας παρατηρήσεις σε ό,τι αφορά στο Δήμο μας είναι οι εξής:

1. Πρόκειται δυστυχώς για μια έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Γιατί δεν παίρνει υπόψη της τις ανάγκες του Δήμου μας σε συνδυασμό με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες του.
2. Αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα της “μελέτης”, αυτής, η οποία λέει ότι πλεονάζουν 113 υπάλληλοι, ο Δήμος μας δε θα μπορέσει να λειτουργήσει.
3. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε στα σοβαρά μια “μελέτη”, που καλεί το Δήμο να λειτουργήσει με 1 χειριστή μηχανημάτων έργου, λέγοντας ότι πλεονάζουν 11 χειριστές, όταν ο Δήμος μας διαθέτει 22 μηχανήματα έργων.
4. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ο Δήμος μας όταν διαθέτει 100 οχήματα (απορριμματοφόρα, ημιφορτηγά, φορτηγά ογκωδών αντικειμένων κλπ), με τους 60 οδηγούς που διαθέτει σήμερα, πόσο μάλλον όταν μας λέει ότι πλεονάζουν οι 6.
5. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος μας να λειτουργήσει με 3 οικοδόμους λιγότερους -όταν σήμερα έχει 13- και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που καθημερινά υπάρχουν.
6. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε να μιλάμε για “φοβερή μελέτη”, όταν εκείνη προτείνει από τους 5 σιδηρουργούς που έχει ο Δήμος μας, να φύγουν οι 4.
7. Ο Δήμος μας, με την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια, είναι σε θέση να καλύπτει μισθολογικά τους υπάρχοντες υπαλλήλους του, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των δημοτών του. Η εφαρμογή της μελέτης αυτής, ακυρώνει όλη αυτή την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουμε.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
ΜΑΖΙ με τους εργαζόμενους και τους δημότες μας,
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της “μελέτης”.
Απέναντι στις “μελέτες” τους και τα παγωμένα νούμερα , εμείς προτάσσουμε τις ανάγκες των δημοτών μας και κοιτάζουμε με ευαισθησία τον άνθρωπο.