Ο Δήμαρχος μας βρήκε την λύση. Πονάει το κεφάλι ...;; κόψε το κεφάλι!!


Την δημοκρατική και πολύ έξυπνη αυτή λύση εφάρμοσε ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη  Γιώργος Ιωακειμίδης, στον τοίχο του στο facebook στην οποία είχε αναρτήσει την παρακάτω διαφήμιση:

Γιώργος Μαζωνάκης @ Νίκαια
“20 ΧΡΟΝΙΑ”
@ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5
Προπώληση εισιτηρίων: Public , viva.gr, Δημαρχεία Νίκαιας - Ρέντη
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 10 ευρώ | Ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήριο Ανέργων: 8 ευρώ

Το 1993 κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του Γιώργου Μαζωνάκη «Μεσάνυχτα και κάτι». Στα 20 χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι το τρέχον 2013 ο νεαρός τραγουδιστής που τότε τραγουδούσε στην Πάτρα μέσα από τη δισκογραφία του και το ακαταμάχητο κι εντελώς προσωπικό του στυλ κατέκτησε πρωταγωνιστική θέση.
Σε αυτή την εικοσαετία πορεύτηκε με μια προσωπικότητα αντισυμβατική, χωρίς εκπτώσεις, με αντιφάσεις που κάποτε υπήρξαν και ζωηρές, με διαστήματα σιωπής και κάποτε βασανιστικής προσωπικής αναζήτησης.
Στα 20 χρόνια που πέρασαν, ο νεαρός που ξεκίνησε να τραγουδάει από τα 16 του μεγάλωσε. Συχνά δηλώνει πως του αρέσει η τωρινή του ηλικία, πως δεν αναπολεί συχνά, πως κατέκτησε ισχυρή γνώση μέσα από τις περιπέτειές του και δεν ανταλλάσει την τωρινή του ωριμότητα.
Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το τελευταίο του album με τίτλο «Λείπει πάλι ο Θεός», ίσως η πιο ώριμη ως τώρα δισκογραφική του δουλειά, αρκετά εσωστρεφής που παρόλα αυτά γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου επιτυχία.
Αυτά που συνέβησαν μέσα σε 20 χρόνια δισκογραφημένης πορείας, χωρίς καμιά διάθεση φτιαχτής επετειακής συγκίνησης αλλά με ένα δυνατό συναίσθημα που μπορεί να δημιουργήσει μια μεγάλη γιορτή οδηγούν στο Κατράκειο της Νίκαιας το Σάββατο 8 Ιουνίου.

Θα είναι μια μεγάλη γιορτή και μια μεγάλη παραγωγή …!

Μερικοί, μεταξύ αυτών και εγώ, θελήσαμε να σχολιάσουμε αυτήν την ανάρτηση του Δημάρχου, να σταθούμε κριτικά στο ότι, το ξεκίνημα των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ένα θέατρο που φέρει το όνομα του μεγάλου Μάνου Κατράκη, γίνεται με μια επιλογή που (κατά την άποψη μας βέβαια), δεν τιμά τον πολιτισμό και τους ανθρώπους αυτής της πόλης, που στο παρελθόν έχει επιδείξει υψηλό πολιτιστικό επίπεδο και αν μη τι άλλο σε αυτό τον χώρο του θεάτρου έχουν παρουσιαστεί υψηλής ποιότητας πολιτιστικά γεγονότα και εκδηλώσεις. Υπήρξαν βέβαια παράλληλα και υποστηρικτικά αυτής της επιλογής σχόλια. Εμείς θελήσαμε να καυτηριάσουμε την επιλογή του Δημάρχου ο οποίος είναι θεσμικά ο "πρώτος" πολίτης της πόλης, και δείχνει από αυτή την άποψη με το παράδειγμα και τις  επιλογές του κάποιον δρόμο... Το να διαφημίζεις και να προβάλλεις μέσω του προσωπικού σου χώρου στο facebook, "πολιτισμό" τύπου ...Μαζωνάκη δεν ξέρω πόσο σε τιμά.
Η απάντηση του Δημάρχου όποιου τέλος πάντων διαχειρίζεται τη σελίδα του)  ήταν να αφαιρέσει απλά, τα σχόλια που δεν του άρεσαν. Τόσο απλά και διαλεκτικά...