Σύσκεψη για την Παιδεία στη Νίκαια. Τετάρτη 17/4.

Το τελευταίο διάστημα και με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας Ρέντη και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας (ΣΕΠΕΝ) πραγματοποιήθηκαν κοινές συνελεύσεις - συγκεντρώσεις γονέων και εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία της Νίκαιας.
Στις συνελεύσεις έγινε συζήτηση γύρω από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου (υποχρηματοδότηση, κενά εκπαιδευτικών, υποσιτισμός μαθητών κ.ά.), καθώς και για τα νέα μέτρα που έρχονται και απειλούν με διάλυση την δημόσια δωρεάν παιδεία (συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων, δραστικός περιορισμός σε προσλήψεις αναπληρωτών, αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων, αξιολόγηση - απολύσεις εκπαιδευτικών).
Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι Ρέντη και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας – Πειραιά καλούν σε κοινή σύσκεψη τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την ΕΛΜΕ Πειραιά, τα σωματεία εργαζομένων και τους φορείς της περιοχής σε κοινή σύσκεψη με στόχο την διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας στην πόλη μας.
Η σύσκεψη θα γίνει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Ραιδεστού 7 – Βοσπόρου) την Τετάρτη 17-04 στις 18:30