Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Τοποθέτηση Ιωακειμίδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ


Τοποθέτηση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ έκανε ο Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη ως επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση", που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 27 και 28 Ιανουαρίου με θέμα "οι Δήμοι απαντούν στην κρίση- κοινωνική αλληλεγγύη- τοπική ανάπτυξη".
Μεταξύ άλλων  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα στρώματα που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "…πρέπει να κρατήσουμε τις κοινωνίες μας όρθιες, να δέσουμε τις αδύναμες ομάδες που δοκιμάζονται πολύ και να βοηθήσουμε τις οικογένειες που δεν μπορούν, να σταθούν στα πόδια τους".

Η πληττόμενη κοινωνία του Δήμου Νικαίας-Ρέντη έχει φτάσει πλέον στο ...και πέντε των αντοχών της, και πέρα από διαπιστώσεις και καλές προθέσεις, χρειάζεται ΑΜΕΣΑ την έμπρακτη  δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τέτοιες δράσεις δυστυχώς δεν τις βλέπουμε...
 

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Με τους EMPTY FRAME στο ANCLUB


empty frame

Σε μια παγωμένη και χωρίς κίνηση Αθήνα, Κυριακή βράδυ.
Το κάλεσμα από τους empty frame είναι για το "ιστορικό" Anclub στα Εξάρχεια. Στο τελείωμα του Γενάρη 2012 είναι η πρώτη ζωντανή τους εμφάνιση, ενώ την παρέα συμπληρώνει το γκρουπ i saw 43 sunsets.

Είναι αλήθεια πως πήγαμε λίγο νωρίς ... ένεκα αυτής της εμμονής στην ... ακρίβεια του χρόνου... έναρξης. Στις 10:30 λοιπόν, οι i saw 43 sunsets ανοίγουν την συναυλία. Ένα Indie Rock γκρουπ όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα τους, που πρώτη φορά άκουγα και έβλεπα. Ιδιαίτερος και διακριτός ο ήχος τους με έμφαση και βάρος στη φωνή και τη σκηνική παρουσίαση του Σπύρου. Κάπως μονότονοι και με ακουστική ασάφεια, μερικές φορές, θα έλεγα πως θέλουν αρκετό δούλεμα στη συνοχή τους, καθώς όπως διάβασα από το 2009 που ξεκίνησαν ως τρίο, μέσα σε δυο χρόνια προστέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ, οπότε δεν έχουν προλάβει να "δέσουν" αρμονικά. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο Αλέξης στα τύμπανα.

Το "ζέσταμα" θα έλεγα ήταν χλιαρό, ή η... ατμόσφαιρα πολύ παγωμένη!

Είναι η πολλοστή συναυλία των empty frame που παρακολουθώ και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είναι ένα γκρουπ που αν μη τι άλλο προχωράει, εξελίσσεται, ανοίγει διαρκώς δημιουργικούς μουσικούς δρόμους, χωρίς δισταγμό, χωρίς δοκιμασμένες επιτυχημένες συνταγές, χωρίς παραγγελιές και υποδείξεις, και χωρις υλική ανταμοιβή.
Δεν έχω καθόλου γνώσεις μουσικής, και δεν ξέρω αν χειρίζονται σωστά τα όργανα τους, αν κάνουν λάθη με τις νότες και τα ...σολ. Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι το rock είναι πάνω απ΄ όλα αίσθηση, είναι τρόπος έκφρασης, είναι τρόπος ζωής και σκέψης και αυτά τα στοιχεία τα βλέπω και τα παίρνω ίσως με το παραπάνω σε κάθε συναυλία τους. Ακόμα και όταν τα παιδιά του γκρουπ βιώνοντας την καθημερινότητα τους, βρίσκονται σε καλή διάθεση η όχι, το ότι αυτό "βγαίνει" στο live τους, αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο επικοινωνίας με τους θεατές , οι οποίοι, γίνονται ένα με αυτό που συμβαίνει στη σκηνή. Είναι εντυπωσιακή η έντονη προσήλωση, η νεκρική σιγή, σαν μυσταγωγία, που διαπιστώνεται με το τελείωμα κάθε τραγουδιού.Οι empty frame έχουν το χάρισμα να συνεπαίρνουν το κοινό τους, και να το απογειώνουν σε σημεία έκστασης. Σημαντικό βέβαια ρόλο παίζει οτι έχουν "κερδίσει" ένα σταθερό μουσικο κοινό, μια μεγάλη φιλική παρέα, που τους ακολουθεί πιστά, ακόμα και στα ... βουνά της Ζήρεια!
Έχουν ακόμα αποκτήσει ωριμότητα και ομοιογένεια ενώ τα νεώτερα μέλη του γκρουπ ο Νίκος και η Καίτη αφομοιώθηκαν ομαλά συμβάλλοντας στο σύνολο με τις δικές τους προσωπικές μελωδικές πινελιές , καθώς παίζουν τα δυο κλασσικά όργανα βιολί και τσέλο που δίνουν και το ιδιαίτερο χρώμα στις συνθέσεις τους.

Τα 19 κομμάτια που διάλεξαν να παρουσιάσουν, ήταν κατά την άποψη μου πολύ καλή επιλογή, ενώ η απόδοση τους είχε διάθεση ανανέωσης με νέες προσθήκες ήχων και φωνών, με εξαίρεση ίσως το αγαπημένο μου take over the city, που στα αυτιά μου ακούστηκε υποβαθμισμένο, ίσως επειδή ήταν το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν, και ακόμα δεν είχαν ζεσταθεί.

Γύρω στις 1:30, ξημερώματα της Δευτέρας, έχοντας ακόμα στα αυτιά μας τις νότες από το velvet dream, φεύγουμε από το Anclub περπατωντας στη σκληρη πραγματικοτητα του κεντρου της ΑΘΗΝΑΣ.
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Τα προσωπικά δεδομένα και η προστασία τους.Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συνίστανται σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με ένα φυσικό πρόσωπο, χωρίς να έχει σημασία αν η πληροφορία αναφέρεται στον ιδιωτικό, τον επαγγελματικό ή τον δημόσιο βίο του εκάστοτε προσώπου. Τα δεδομένα προσωπικού ποικίλλουν και μπορούν, επί παραδείγματι, να είναι ένα ονοματεπώνυμο, μια φωτογραφία, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα στοιχεία ενός τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία που έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό ή η διεύθυνση IP ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ορίζει ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών του δεδομένων σε όλες τις πτυχές της ζωής του: στο σπίτι, στην εργασία, στις αγορές του, ως ασθενής, στο αστυνομικό τμήμα ή στο διαδίκτυο.

Νέες αρχές που επικαιροποιούν και εκσυγχρονίζουν τους κανονες του 1995 περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ, ανακοινώθηκαν απο την επίτροπο της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης Viviane Reding, στις 25/1/2012.

Μεταξύ άλλων στις βασικές αλλαγές που επέρχονται με τη μεταρρύθμιση συγκαταλέγονται και δυο κατά τη γνώμη μας πολύ σοβαρές, για τους πάρα πολλούς χρήστες των social media.

  • Οι πολίτες θα διαθέτουν ευκολότερη πρόσβαση στα δεδομένα τους και θα μπορούν να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα με μεγαλύτερη ευχέρεια από έναν πάροχο υπηρεσιών σε άλλον (δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων). Με τον τρόπο αυτό, θα βελτιωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ υπηρεσιών.
  • Η θέσπιση «δικαιώματος στη λήθη» θα βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα τους κινδύνους που υπάρχουν σε σχέση με την προστασία δεδομένων στο διαδίκτυο· οι πολίτες θα μπορούν να απαλείφουν τα δεδομένα τους αν δεν υφίστανται νόμιμοι λόγοι που να υπαγορεύουν τη διατήρησή τους.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Κεραία ενίσχυσης σήματος wi-fi

Όταν το σήμα του ασύρματου δικτύου WI-FI είναι αδύνατο,  στις πιο απομακρυσμένες περιοχές από έναν ασύρματο κόμβο SkyFi HotSpot, υπάρχουν κάποιες τεχνικές  λύσεις που παραθέτω σαν πληροφορίες και μόνο.

Απαραίτητος Εξοπλισμός
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο των SkyFi HotSpot είναι να έχει το laptop ή το PC σας εγκατεστημένη μία κάρτα ασύρματου δικτύου WiFi 802.11 b/g. Η κάρτα αυτή μπορεί να είναι ενσωματωμένη στο laptop, καθώς πολλά laptop τελευταίας γενιάς την έχουν προ-εγκατεστημένη, οπότε δεν κρίνεται απαραίτητη η αγορά επιπλέον κάρτας. Στα PC συνήθως η κάρτα ασύρματου δικτύου δεν είναι προ-εγκατεστημένη οπότε η αγορά μιας κάρτας είναι επιβεβλημένη.
Οι κάρτες ασύρματου δικτύου χρησιμοποιούνται για απευθείας σύνδεση με ένα υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο καθώς έχουν εγκατεστημένη την απαραίτητη κεραία και δεν απαιτούν αγορά επιπλέον εξοπλισμού. Η ενσωματωμένη κεραία έχει συνήθως ισχύ περίπου ίση με 2dbi η οποία κρίνεται επαρκής για σύνδεση σε έναν ασύρματο κόμβο SkyFi HotSpot με ταχύτητα που φτάνει τα 54Mbps.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρτών ασύρματου δικτύου όσον αφορά τη διασύνδεσή τους με το laptop και το PC όπως αναφέρονται παρακάτω.

USB: Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με laptop είτε με PC. Ενδείκνυνται κυρίως για χρήση με laptop δεδομένου ότι οι χρήστες των laptop μετακινούνται και μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν και να συνδεθούν σε οποιονδήποτε κόμβο ασύρματου δικτύου SkyFi HotSpot . Σημειωτέον ότι οι κάρτες USB δεν υποστηρίζουν τη σύνδεση μέσω καλωδίου με κεραίες ενίσχυσης σήματος.

• PCMCIA: Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με laptop. Η χρήση τους είναι πανομοιότυπη με αυτή των καρτών USB με τη διαφορά ότι υπάρχουν κάρτες PCMCIA οι οποίες υποστηρίζουν και τη σύνδεση μέσω καλωδίου με κεραίες ενίσχυσης σήματος. Η δυνατότητα αυτή τις καθιστά ιδανικές για χρήστες laptop οι οποίοι θέλουν να συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο όχι μόνο όταν κινούνται αλλά και από το σπίτι τους με τη χρήση μιας σταθερά εγκατεστημένης κεραίας ενίσχυσης σήματος.

• PCI: Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με PC. Ενδείκνυνται για χρήστες οι οποίοι επιθυμούν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο μέσω του σταθερού υπολογιστή. Φέρουν προ-εγκατεστημένη αλλά αποσπώμενη κεραία, γεγονός που τους επιτρέπει να υποστηρίζουν και τη σύνδεση μέσω καλωδίου με κεραίες ενίσχυσης σήματος.

Προαιρετικός Εξοπλισμός
Σε περίπτωση που το σήμα του ασύρματου δικτύου SkyFi HotSpot στην περιοχή σας δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να σας παρέχει μία σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο internet μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κεραία ενίσχυσης σήματος. Οι κεραίες ενίσχυσης σήματος που υπάρχουν στην αγορά αυξάνουν την ισχύ μέχρι και 27dbi παρέχοντας εκπληκτικά αποτελέσματα στην αύξηση της σταθερότητας και της ταχύτητας της σύνδεσης καθώς επίσης αυξάνεται η μέγιστη δυνατή απόσταση από την οποία μπορείτε να συνδεθείτε στον κόμβο SkyFi HotSpot. Αυτό σημαίνει ότι με τη χρήση μιας κεραίας ενίσχυσης σήματος μπορείτε να συνδεθείτε στον ασύρματο κόμβο SkyFi HotSpot από σημεία τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τον κόμβο ακόμη και αν παρεμβάλλονται εμπόδια μεταξύ του σημείου που βρίσκεστε και του κόμβου.
Οι κεραίες ενίσχυσης σήματος διακρίνονται σε τέσσερις (4) βασικούς τύπους οι οποίοι αναφέρονται παρακάτω και των οποίων τα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα με την κατευθυντικότητα που παρέχουν στο σήμα (ορίζεται σε μοίρες οριζοντίως) και την ενίσχυση (dbi) που πραγματοποιούν με απώτερο αποτέλεσμα την μέγιστη απόσταση σύνδεσης που είναι ικανές να επιτύχουν προς την κατεύθυνση προσανατολισμού τους (εμβέλεια).

PANEL

Κατευθυντική

(από 30 ̊ έως 60 ̊ )

max 16 dBi

περίπου 500 m

Εσωτερικού ή Εξωτερικού Χώρου

Εκτιμώμενο Μέγεθος: 15x15x5cm

GRID

Πολύ Κατευθυντική

(από 10 ̊ έως 20 ̊ )

max 27 dBi

περίπου 5 km

Εξωτερικού Χώρου

Εκτιμώμενο Μέγεθος: 50x50x20cm

YAGI

Αυστυρώς Κατευθυντική

(μέγιστο 10 ̊ )

max 16 dBi

περίπου 2 km

Εξωτερικού Χώρου

Εκτιμώμενο Μέγεθος: 40x5x5cm

OMNI

Πολυκατευθυντική

(προς όλες τις κατευθύνσεις)

max 8 dBi

περίπου 100 m περιμετρικά

Εσωτερικού ή Εξωτερικού Χώρου

Εκτιμώμενο Μέγεθος: 30x15x5cm

Κάθε κεραία ενίσχυσης σήματος συνδέεται με καλώδιο στην κάρτα ασύρματου δικτύου του laptop (PCMCIA) ή του PC (PCI). Ο τύπος του καλωδίου είναι (RF) και οι ακροδέκτες του καθορίζονται ανάλογα από τον ακροδέκτη της κεραίας και από αυτόν της κάρτας ασύρματου δικτύου.
Για να συνδεθείτε με τον ασύρματο κόμβο SkyFi HotSpot χρησιμοποιώντας μια κεραία ενίσχυσης σήματος συνδεδεμένης με την κάρτα ασύρματου δικτύου πρέπει να ενεργοποιήσετε το λογισμικό της κάρτας ασύρματου δικτύου και να ψάξετε "site survey" μέσω αυτού για το δίκτυο με SSID "SkyFi". Κατόπιν πρέπει να στρέψετε την κεραία δεξιά-αριστερά παρατηρώντας την ισχύ του σήματος του δικτύου με SSID "SkyFi" όπως αυτή απεικονίζεται στο λογισμικό της κάρτας ασύρματου δικτύου. Η βέλτιστη θέση για να τοποθετήσετε την κεραία ενίσχυσης είναι αυτή στην οποία η ισχύς του σήματος του δικτύου με SSID "SkyFi" Εμβέλεια κεραιών WIFI.
Όπως είναι γνωστό, οι ραδιοσυχνότητες ταξιδεύουν σε ευθεία γραµµή και δεν διεισδύουν σε εµπόδια. Όλα τα υλικά, άλλα ιδιαίτερα το µέταλλο αντανακλά τις ραδιοσυχνότητες. Έτσι, µε τα πρωτόκολλα 802.11b/g οι συσκευές WiFi σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτουν ούτε ένα σπίτι. Για τον λόγο αυτό, αν η wifi κεραία βρίσκεται πλησίον του περιβλήµατος του υπολογιστή σας, η εμβέλεια της µειώνεται κατά πολύ. Φροντίζετε να τοποθετείτε τις ασυρµατικές συσκευές σας στο µέσο του ύψους του χώρου όπου βρίσκονται, και πάντα µακριά από τους τοίχους.
Όταν αντικαταστήσετε την κεραία σε µια ασύρµατη συσκευή, µε άλλη κεραία µεγαλύτερης απολαβής, η απολαβή της νέας κεραίας αυξάνει την ισχύ εκποµπής του ποµπού και την ευαισθησία του δέκτη. Έτσι το σήµα σας ταξιδεύει σε πολύ µεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά ταυτόχρονα και ο δέκτης σας, ακούει πολύ πιο αδύναµα σήµατα, που χωρίς την κεραία υψηλής απολαβής δεν θα τα άκουγε.
Βέβαια, οι κεραίες υψηλής απολαβής, δεν είναι πάντα η καλλίτερη λύση στα προβλήµατα επικοινωνίας. Χρησιµοποιούµε σε κάθε περίπτωση την κατάλληλη κεραία προκειµένου να λύσουµε το συγκεκριμένο πρόβληµα που έχουμε.
Χρησιµοποιούµε κεραίες χαµηλής απολαβής για τα τοπικά δίκτυα Mesh. Χρησιµοποιούµε κεραίες υψηλής απολαβής για να στείλουµε το σήµα σε µεγάλη απόσταση και σε συγκεκριµένο σηµείο, και από εκεί µπορούµε να διανείµουµε το σήµα ξανά, χρησιµοποιώντας Wireless Mesh κόµβους µε κεραίες χαµηλής απολαβής.


Antenna gain Wireless range

0dB 200m

4dB 440m

7dB 620m

10dB 1.2km

13dB 2.8km

16dB 5.0km

20dB 12.5Km

24dB 31Km
Με αυτον τον  πίνακα, µπορούµε να υπολογίσουµε κατά προσέγγιση, την απόσταση που θα καλύψει µια συσκευή WIFI (2.4GHz) µε ισχύ 100 mW, σε σχέση µε την κεραία που θα χρησιµοποιηθεί. Αυτονόητο είναι ότι οι δοκιµές πραγµατοποιούνται πάντα σε απόλυτη οπτική επαφή. Αν µεταξύ των δύο σηµείων παρεµβληθούν κτήρια, δένδρα, η οτιδήποτε άλλο εµπόδιο, τότε η εµβέλεια µειώνεται πολύ και σε ορισµένες περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 10 µέτρα.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Οι επικεφαλής των ΔΟΥ μπορούν να αναστείλουν τη διακοπή ρεύματος


Οι επικεφαλής των ΔΟΥ μπορούν να αναστείλουν τη διακοπή ρεύματος
Οι προϊστάμενοι των εφοριών μπορούν να «σώσουν» καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι», αλλά και να κάνουν καλύτερους διακανονισμούς στην αποπληρωμή του συνόλου ή και μέρους μόνο του αρχικού ποσού
Τη δυνατότητα του προϊσταμένου ΔΟΥ να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου, σχετικής με περίπτωση βαριά ασθενή στην Πάτρα που αδυνατούσε να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.
«Στην από 16.12.2011 πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζονται ρητά οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προϊστάμενος της ΔΟΥ μπορεί να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, καθώς και να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους, μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου.
Πηγή: ΑΠΕ

Ε.Ο.Π.Υ.Υ τι ισχύει με τον νέο φορέα υγείας.Για ένα μεταβατικό διάστημα, άγνωστο πόσο, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν ακόμη αποφασίσει, οι ασφαλισμένοι του τέως ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ και ΙΚΑ μπορούν να εξυπηρετούνται όπως παρακάτω:

Προκειμένου για κλινική εξέταση ασθενούς και αναγραφή φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων:
1. Από τους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες γιατρούς στα Ιατρεία τους, τα ονόματα των οποίων μπορούν να βρουν στις λίστες που είναι αναρτημένες στα ταμεία τους και στα ΚΕΠ. Η παροχή υπηρεσίας είναι ΔΩΡΕΑΝ για τον ασφαλισμένο. Ο γιατρός θα αμειφθεί κατ’ ευθείαν από τον ΕΟΠΥΥ ( 10 € ανά επίσκεψη) με την επισήμανση ότι κάθε συνεργαζόμενος γιατρός μπορεί να εξυπηρετεί με τον τρόπο αυτό μέχρι 50 ασφαλισμένους την εβδομάδα, ενώ από τον 51ο και μετά ο γιατρός αμείβεται όπως επιθυμεί από τον ίδιο τον ασφαλισμένο.(χωρίς αυτός να μπορεί μετά να διεκδικήσει από το Ταμείο αυτά τα χρήματα).
2. Από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία (Δωρεάν).
3. Από τα Ιατρεία του ΙΚΑ (δωρεάν).
4. Από τους μη συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί για ηλεκτρονική συνταγογράφηση (σχεδόν όλοι είναι πιστοποιημένοι) εφ’ όσον πληρώσουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης όπως αυτό καθορίζεται από τον κάθε γιατρό.

Προκειμένου για εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων (βιοχημικών, πυρηνικών, μικροβιολογικών, ακτινολογικών, κλπ).
1. Από τα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, με συμμετοχή του ασθενούς 15% επί της αξίας των εξετάσεων (σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο). Για συνεννόηση ο ασφαλισμένος επικοινωνεί απ’ ευθείας τηλεφωνικά με το εργαστήριο που επιλέγει.
2. Από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (δηλαδή τις μονάδες του πρώην ΙΚΑ) και από τους σχηματισμούς του ΕΣΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των εξετάσεων.

Προκειμένου τέλος για παρακλινικές εξετάσεις που εκτελούνται από τους ίδιους τους κλινικούς γιατρούς (καρδιολόγους, πνευμονολόγους, ΩΡΛ, ουρολόγους κλπ):
1. Από τους συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς στα ιατρεία τους με συμμετοχή 15% του ασθενούς επί της αξίας των εξετάσεων (σύμφωνα με το κρατικό τιμολόγιο).
2. Από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (δηλαδή τις μονάδες του πρώην ΙΚΑ) και από τους σχηματισμούς του ΕΣΥ (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των εξετάσεων.
3. Από όλους τους ειδικούς γιατρούς με καταβολή του συνόλου της αξίας της εξέτασης.

Τις πληροφορίες συλλέξαμε από ενημέρωση του ιατρικού συλλόγου Κορίνθου

Καλό ταξίδι...«Ξεχάστε με στη θάλασσα»
«Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία αλλά δεν μπορώ να κάνω το ταξίδι σας/ Είμαι επισκέπτης/ Το κάθε τι που αγγίζω με πονάει πραγματικά/ κι έπειτα δεν μου ανήκει/ Όλο και κάποιος βρίσκεται να πει "δικό μου είναι"/ Εγώ δεν έχω τίποτε δικό μου είχα πει κάποτε με υπεροψία/ Τώρα καταλαβαίνω πως το τίποτε είναι τίποτε/ Ότι δεν έχω καν όνομα/ Και πρέπει να γυρεύω ένα κάθε τόσο/ Δώστε μου ένα μέρος να κοιτάω/ Ξεχάστε με στη θάλασσα/ Σας εύχομαι υγεία και ευτυχία».
(ανέκδοτο ποίημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου γραμμένο το 1982 λίγο πριν από την έναρξη συγγραφής του σεναρίου της ταινία «Ταξίδι στα Κύθηρα»)

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Πρόσληψη 2 Βρεφονηπιοκόμων ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για την πρόσληψη 2 Βρεφονηπιοκόμων

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη που εδρεύει στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για τις δομές «Παιδικός Σταθμός Αγίας Άννας – Παιδικός Σταθμός Ελευθερίας και Ιθάκης και Βρεφικός Σταθμός Δ. Αγίου Ιωάννη Ρέντη»

 
Διάρκεια σύμβασης
Από την υπογραφή της σύμβασης έως  31-8-2012, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης της σύμβασης αν το πρόγραμμα συνεχιστεί

Η ανακύκλωση φτάνει στη Νίκαια!Τη μπλε σακούλα της ανακύκλωσης θα βρουν έξω από την πόρτα τους οι Νικαιώτες, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η πρώτη φάση του προγράμματος της ανακύκλωσης στην πόλη.
Έτσι λοιπόν, την περίοδο από 25 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου θα μοιραστεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενημερωτικό υλικό και ο ειδικός σάκος μέσα στον οποίο μπορεί το κάθε νοικοκυριό να συγκεντρώνει τα υλικά προς ανακύκλωση.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Κουφοπαντελή, «μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διανομής του υλικού, η υπηρεσία μας θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση των μπλε κάδων στην πόλη και θα είμαστε έτοιμοι για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών».

«Στην πρώτη αυτή φάση έχουν εξασφαλιστεί και θα τοποθετηθούν 300 κάδοι ανακύκλωσης. Tον Μάρτιο του 2012 θα έχουμε αποκτήσει άλλους 300 κάδους περίπου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 έχουμε δρομολογήσει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να τοποθετηθούν άλλοι 300 μπλε κάδοι και να αποκτήσουμε ένα δεύτερο αυτοκίνητο περισυλλογής. Στόχος μας είναι έως το τέλος αυτής της χρονιάς, η ανακύκλωση να έχει αναπτυχθεί στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Κουφοπαντελής.
Συγκεκριμένα η πρώτη φάση της ανακύκλωσης θα αναπτυχθεί στους ακόλουθους δρόμους   


Α. Μουσών- Αναλήψεως- Ατταλείας- Γρ. Λαμπράκη- Σάμου-Μουσών
Β. Κύπρου- Φιλαδελφείας- Ατταλείας- Π. Ράλλη- Κύπρου
Γ. 28η Οκτωβρίου- Δημοκρίτου- Π. Ράλλη- Κύπρου- 28η Οκτωβρίου
Δ. Θηβών- Καραϊσκάκη- Μπελογιάννη- Τυρταίου- Θηβών

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε:
Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…)
Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…)
Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φιλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες…)
Συσκευασίες από Γυαλί (μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα…)
Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια (από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες…) 

Τα οφέλη από την ανακύκλωση είναι πολλά και για την πόλη, αλλά και για το περιβάλλον μας που πλήττεται καθημερινά. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής. Επίσης, συνεισφέρει μέσω αυτής στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, παρέχοντας οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος εισάγει πρώτες ύλες. 

Πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας, μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας: 210 4955611 210 4962900.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

"Αποκέντρωση" αρμοδιοτήτων σε Νίκαια- Ρέντη


Tη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Νίκαιας και Ρέντη αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη απόφαση επισημαίνει:

«Πήραμε αυτή την απόφαση γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη μιας καλύτερης οργάνωσης της τοπικής επικοινωνίας και να συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και στην ανάπτυξη της περιοχής. Δίνουμε τη δυνατότητα στα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Νίκαιας και Ρέντη να επεξεργάζονται προτάσεις για όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής της πόλης. Μ’αυτό τον τρόπο μετατρέπονται σε αποφασιστικά όργανα που θα χαράξουν μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης. Παράλληλα αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες αφού η λειτουργία των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων θα βασίζεται σε ένα ευέλικτο και αντιγραφειοκρατικό πρόγραμμα επιτυγχάνοντας την ενότητα των δράσεων και αποφεύγοντας τις αποσπασματικές και μεμονωμένες λύσεις. Η εκχώρηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στα συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων Νίκαιας και Ρέντη μπορεί να αποτελέσει γόνιμο υλικό για ουσιαστικά βήματα που θα φέρουν περισσότερη δημοκρατία στην πόλη, περισσότερη αποτελεσματικότητα στην αυτοδιοίκηση, περισσότερη συμμετοχή και θετική συνεισφορά των πολιτών».

Πιο συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων είναι οι εξής:

•Η αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου που βρίσκονται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας

•Η συντήρηση , καθαριότητα και λειτουργία των δημοτικών οδών και των πλατειών, των δημοτικών αλσών και κήπων, των υπαίθριων χώρων αναψυχής και όλων γενικά των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, που βρίσκονται στα όρια της δημοτικής κοινότητας

•Η κυκλοφορία και η συγκοινωνία της περιοχής

•Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα ζητήματα πολιτιστικής, πνευματικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής της δημοτικής κοινότητας

•Η προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αφορούν τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τους άστεγους της περιοχής της δημοτικής κοινότητας

•Συνεργασία με τις υπάρχουσες στην κοινότητα ομάδες εθελοντών, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να προωθείται ο εθελοντισμός, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.

Το Γραφείο του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του έως το τέλος του μήνα δίπλα από το ΚΕΠ (Μαινεμένης 57-59) ενώ το αντίστοιχο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Ρέντη στεγάζεται στο Δημαρχείο του Ρέντη (Μπιχάκη 8).

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν ασύρματο INTERNET στις πλατείες Νίκαιας & Ρέντη

Σημεία Hotspot
Πλατεία Αγίου Νικολάου - ΝΙΚΑΙΑ
Πλατεία Χαλκηδόνας - ΝΙΚΑΙΑ
Πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) - ΝΙΚΑΙΑ
Πλατεία Δαβάκη - ΝΙΚΑΙΑ,
(εργασίες σε εξέλιξη)
Πλατεία Δ.Κουμπάκη (Σπάθα)- ΝΙΚΑΙΑ,
(εργασίες σε εξέλιξη)
Πλατεία Αγ.Ι.Ρέντη -ΡΕΝΤΗΣ
Πλατεία Κρατικού Νοσοκομείου - ΝΙΚΑΙΑ
Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου - ΡΕΝΤΗΣ


Με έναν ενιαίο κωδικό πρόσβασης μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και να περιηγηθείτε στις σελίδες που σας ενδιαφέρουν.

Για τη σύνδεσή σας θα πρέπει να πληκτρολογήσετε:

Username: wifi

Password: free

Η απλή πρόσβαση στο δίκτυο είναι διακοπτόμενη ανά 30΄, προκειμένου να διατηρούνται οι υψηλές ταχύτητες για όλους τους χρήστες και μετά από 10’ θα γίνεται επανασύνδεση.

Ο Δήμος μας όμως δίνει και τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να έχουν συνεχή ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση και να αποκτήσουν ένα μοναδικό προσωπικό κωδικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 4278188 ή να στείλουν σχετικό email στο portal@nikaia-rentis.gov.gr .

Οδηγίες για τη χρήση του δικτύου μπορείτε να βρείτε :
για Windows XP
για Windows Vista

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα προνοιακά επιδόματα -Απογραφή των δικαιούχων από τα Κ.Ε.Π.


Την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου.Η απογραφή αφορά στους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων Ο.Γ.Α, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:
1. Βαριάς Αναπηρίας
2. Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης
3. Εγκεφαλικής Παράλυσης
4. Κώφωσης
5. Κίνησης
6. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων
7. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων ασφαλισμένων Δημοσίου
8. Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας/συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης
9. Τυφλότητας
10. Νόσου του Χάνσεν
11. Απροστάτευτων Ανηλίκων
12. Ομογενών
13. Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων Ο.Γ.Α.
14. Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων)
Αναλυτικότερα, η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά από Α έως Ι θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012, από Κ έως Ο θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012, και από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012.
Προκειμένου να καταστεί δυνατή η απογραφή των δικαιούχων είναι απαραίτητη η επίδειξη των παρακάτω εγγράφων στους υπαλλήλους των Κ.Ε.Π:Α) Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου και συγκεκριμένα:
Β) Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2010 ή 2011 ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Αν ο δικαιούχος δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.
Γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α).
Δ) Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛ.ΤΑ) με δικαίωμα επιλογής από το δικαιούχο, όπου θα αναγράφεται ο αριθμός ΙΒΑΝ. Ο λογαριασμός πληρωμών μπορεί να είναι ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα με την προϋπόθεση το πρώτο όνομα του λογαριασμού να είναι του δικαιούχου του επιδόματος.
Ε) Αναγνωριστική απόφαση δικαιούχου του δήμου ή περιφέρειας ή νομαρχίας σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος.
ΣΤ) Απόκομμα πληρωμής επιδόματος από τα ΕΛΤΑ για όσους δικαιούχους το διαθέτουν.Σε περίπτωση όπου ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η απογραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Ο εκπρόσωπος του δικαιούχου θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδείξει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, τα υπό στοιχεία Α και Γ που αφορούν το ίδιο για την απογραφή των στοιχείων του εκπροσώπου. Επιπλέον θα επιδείξει:- συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο το οποίο να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων έξι μηνών, - ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής η οποία να έχει χορηγηθεί κατά το χρονικό διάστημα των προηγούμενων 30 ημερών, - ή απόφαση Δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου του δικαιούχου.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής απογραφής του δικαιούχου από τον υπάλληλο του ΚΕΠ ο δικαιούχος θα λαμβάνει αποδεικτικό αριθμό απογραφής του.
Επισημαίνεται ότι, η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο έπαιρνε έως σήμερα. Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο δικαιούχος δεν πρέπει να κλείσει τον παλαιό λογαριασμό εάν δεν βεβαιωθεί ότι η παροχή κατατίθεται στο νέο.

• Για τους έλληνες πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.

• Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.

• Για τους πολίτες κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ.

• Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής.

• Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού».

• Για τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας.

• Για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.

Μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα και όχι το χαράτσι στην ΔΕΗ Κερατσινίου στην Π.ΡάλληImageΠηγαίνουμε στο γραφείο που είναι υπεύθυνο για επιστροφές, διακανονισμούς κ.α. (είναι το πρώτο που βλέπουμε μπροστά μας από την είσοδο) και τους λέμε ότι θέλουμε να πληρώσουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι. Η/Ο υπάλληλος μας εκδίδει ένα έντυπο σαν τις φωτογραφίας.με αυτό το έντυπο πηγαίνουμε στο ταμείο όπου πληρώνουμε το ποσό που μας έχουν γράψει χειρόγραφα πάνω στη σφραγίδα (ελέγχουμε ότι αντιστοιχεί στην οφειλή μας χωρίς το χαράτσι). Πάνω στο ίδιο έντυπο μας τυπώνουν την ένδειξη εξοφλήθηκε μαζί με την ημερομηνία και τον κωδικό συναλλαγής.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣΔύσκολοι καιροί .....

Για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες σε διαμονή, διατροφή και ένδυση υπάρχει πλέον οικονομική δυσπραγία. Η "πνευματική τροφή" περνά στο περιθώριο, γιατί μια έξοδος σε κινηματογράφο, θέατρο, η κάποια μουσική σκηνή, έχει γίνει πλέον πολυτέλεια.....

Με αφορμή λοιπόν  προηγούμενη ανάρτηση μου, για τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ίδρυμα Κακογιάννη, σκέφτηκα να κάνω μια έρευνα για αντίστοιχες δωρεάν εκδηλώσεις. Όμως διαπίστωσα πως ήρθα δεύτερος και καταϊδρωμένος..... Υπάρχουν πλέον εξειδικευμένα website που κάνουν αυτή τη δουλειά... τα οποία σας παραθέτω για αξιοποίηση!


forfree
Το forfree.gr είναι το πρώτο ελληνικό website που εξειδικεύεται στο να συγκεντρώνει όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύοντας ότι μπορεί κανείς να διασκεδάσει ακόμα και με άδειο πορτοφόλι!
tzaba
Εδώ θα βρείτε οτιδήποτε συμβαίνει δωρεάν τόσο στην πόλη όσο και στο διαδίκτυο και θα κερδίσετε εντελώς δωρεάν δώρα από τους χορηγούς.
jaba
Ένα από τα πιο πλούσια ιστολόγια σχετικά με τις δωρεάν υπηρεσίες στο διαδίκτυο και όχι μόνο.  Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα , από δωρεάν sms , δωρεάν download μέχρι δωρεάν κατοικίδια. Τέλος διαθέτει ειδική κατηγορία για τα δωρεάν ανά νομό
Free-shop
Δωρεάν εκδηλώσεις, θέατρο, συναυλίες, εκπαίδευση, βιβλία, software, μουσική, υπηρεσίες, παιχνίδια, διαγωνισμοί και πολλά άλλα..
Εbooks4greeks
Το eBooks4Greeks.gr είναι μία  ιστοσελίδα που ήδη φιλοξενεί πολλά και ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (free e-books). Στη διαδικτυακή αυτή βιβλιοθήκη μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε το επιθυμεί, νόμιμα και εντελώς δωρεάν.
Μέχρι να έρθουν οι πραγματικές λύσεις ο εναλλακτικός τρόπος ζωής θα είναι αναγκαίος για κάποιους. Εδώ είναι ένας οδηγός για την επιβίωσή τους.
Free-ebooks
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια δωρεάν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα βρίσκονται ως επί το πλείστον σε μορφή pdf ή σε on-line μορφή (σελίδες html).

Τετάρτες με Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Κακογιάννη (δωρεάν)


Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ
Το ΙΜΚ στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς του στους φιλότεχνους της Αθήνας με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ανεξάρτητης εταιρίας διανομής επιλεγμένων ταινιών New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, καθιερώνει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, κάθε Τετάρτη στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στον υψηλού επιπέδου Κινηματογράφο του. Στις Τετάρτες με Σινεμά του ΙΜΚ, έχουν θέση και θα προβάλλονται ταινίες καθιερωμένων και νέων δημιουργών, ταινίες που μιλούν μία ατόφια κινηματογραφική γλώσσα με εμφανές το στίγμα κάθε δημιουργού, ταινίες που έχουν προσφέρει στην ιδιαίτερη εικόνα και την εξέλιξη εκείνου του κινηματογράφου που αποτυπώνει το διαφορετικό, ανοίγει ορίζοντες, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε ανθρώπους και καταστάσεις, σχέσεις και γεγονότα με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Ιανουάριος 2012 - Αφιέρωμα στον Αλεξάντερ Σοκούροφ
Στις 18 /1 ο «'Ηλιος», μέρος της τετραλογίας με θέμα την εξουσία (εδώ για τον αυτοκράτορα Χιροχίτο), και στις 25 /1, η αντιπολεμική ταινία «Αλεξάνδρα».

Η εικαστική δύναμη και το ηθικό βάθος των ταινιών του Αλεξάντερ Νικολάγιεβιτς Σοκούρωφ, τον έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της πνευματικής πρωτοπορίας του ρωσικού κινηματογράφου ενώ τον έχουν χαρακτηρίσει και συνεχιστή της κληρονομιάς του Ταρκόφσκι.


Ώρα: 21:30

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Οι πρώτες κατοικίες της Κοκκινιάς.


Όσο υπάρχουν ακόμα, άλλες συντηρημένες και λειτουργικές για οικιστικές ανάγκες, και άλλες μισογκρεμισμένες και ακατοίκητες, σκέφτηκα να αποτυπώσω ψηφιακά ορισμένες (μόνο) από τις πρώτες κατοικίες της Κοκκινιάς, ( διαβάστε παρακάτω το κείμενο ).

Περισσότερες φωτογραφίες στη σχετική παρουσίαση.


"Τα οικήματα του συνοικισμού της Κοκκινιάς ήταν -ως επί το πλείστον- ισόγειες κατασκευές αποτελούμενες από ένα δωμάτιο, μια μικρή κουζίνα, ένα κοινό χώρο υγιεινής. Κάθε οικογένεια, ανεξαρτήτως μελών, διαβίωνε σε 36 τ.μ.. Υπήρχαν κι άλλες αρχιτεκτονικές μορφές όπως: τα διώροφα συγκροτήματα που δημιουργούν τετράγωνα εντός των οποίων υπάρχει ένα ανοικτό αίθριο για κοινόχρηστους χώρους (π.χ. πλυντήρια) ή οι διώροφες κατοικίες -με τις ίδιες αναλογίες- που στέγαζαν δυο οικογένειες. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν τα “Γερμανικά” στη βόρεια πλευρά του συνοικισμού: οι γερμανικές παράγκες που έστειλαν οι Γερμανοί ως αποζημίωση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες στεγάζουν -μέχρι σήμερα- πρόσφυγες που δεν μπόρεσαν ν’ αποκατασταθούν μ’ άλλον τρόπο. Η αυτοστέγαση των προσφύγων ήταν ένας ακόμη τρόπος κατοίκισης. Ευτελείς και πρόχειρες κατασκευές στήνονταν σε προσφυγικά οικόπεδα, τα οποία αγόρασαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες ή τους παραχωρήθηκαν απ’ το κράτος. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων κατοικιών, εκτός των ιδιωτικών, ήταν η ομοιομορφία που έδινε την εικόνα της αναγκαστικής κι επιβεβλημένης εξομοίωσης των κατοίκων".

(Απόσπασμα από το βιβλίο Η ΑΤΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ  της ιστορικού -φιλολόγου Αρχοντίας Παπαδοπούλου)

videoΕπίσης θα ήθελα και απο αυτό το blog να κάνω αναφορά στην πολύ καλή προσπάθεια του φίλου Γ. Βεράνη που με μεγάλη επιμέλεια φρόντισε και μάζεψε φωτογραφίες απο Κοκκινιώτες που τις είχαν στα αρχεία τους, και τις οποίες ενέταξε στο album
"από την Κοκκινιά στη Νίκαια" στο facebook και μπορείτε να τις δείτε εδω

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

"ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ" Πλατεία Κρήνης

Με σύνθημα "ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ" και διοργανωτές τα παιδιά από την Λαϊκή συνέλευση Νικαίας, έγινε την Κυριακή 15/01/2012 το μεσημέρι, το χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι στη πλατεία Κρήνης στη Νίκαια. Στήθηκε επίσης, μια ψησταριά για τις διατροφικές ανάγκες... Παρά το τσουχτερό κρύο που έκανε, υπήρξε συμμετοχή του κόσμου, που πλέον έχει ανάγκη από κάθε αχτίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.


Για το εναλλακτικό πρόγραμμα της αριστεράς.Μέσα στη λαίλαπα της ζοφερής πραγματικότητας που όλοι ζούμε, και την οποία χρεώνουμε σαφώς στα κόμματα της συγκυβέρνησης και του νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η "άλλη πλευρά" η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές της, προβαίνει συνεχώς σε "διαπιστώσεις" και κριτικές για όλα αυτά που συμβαίνουν, χωρίς όμως να προβάλλουν μια ορατή εναλλακτική λύση για τον λαό, που πλήττεται και ζητά διέξοδο.
Και για να είμαι πιο δίκαιος από κάποιες πλευρές, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται προσπάθεια να δοθεί "αριστερή"απάντηση από το "σύνολο" της Αριστεράς. Προσπάθεια που βρίσκει όμως κλειστές πόρτες απέναντι της, κύρια από το ΚΚΕ, που επικαλείται διάφορους λόγους και προφάσεις..... 
Εμείς με τις μικρες μας δυνάμεις, θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε σε έναν τέτοιο σκοπό. Θα προβάλλουμε κάθε άποψη που θα έχει στόχο την ενιαία δράση και συμπαράταξη της Αριστεράς κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής , αλλά και όλων των πολιτών που θίγονται από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.
Διαβάσαμε και προτείνουμε να το κάνετε και εσείς, το εκλαϊκευμένο κείμενο του Α. Καλύβη που με απλά λόγια δίνει απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα που τίθενται σήμερα στην αριστερά.
γ.β
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ

Ο απλός κόσμος ρωτάει απευθυνόμενος στην αριστερά: Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στην κυβέρνηση; Η αριστερή διακυβέρνηση προϋποθέτει, φυσικά, τη διασφάλιση ορισμένων όρων όπως είναι: ένα ισχυρό ταξικό και λαϊκό κίνημα, η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, η ενότητα της αριστεράς. Όμως ας θεωρήσουμε ότι -για λόγους «πολιτικής αδείας»- έχουν εκπληρωθεί αυτοί οι όροι για να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε στο επί του πρακτέου, ερώτημα.

Μια κυβέρνηση της αριστεράς, λοιπόν, θα έπρεπε να έχει σκεφτεί προτού υλοποιήσει το εναλλακτικό της σχέδιο σε ποια κοινωνική συμμαχία θα βασιστεί, ποιες είναι οι προτεραιότητες, ποια είναι τα κριτήρια και οι στόχοι για μια άλλου τύπου οικονομική και ανάπτυξη, πώς θα δημιουργήσει ένα καλύτερο εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον για την υλοποίηση του σχεδίου της. Και επειδή σε κάθε σχέδιο πρέπει να εξασφαλίζεις τα μέσα και τους πόρους, θα έπρεπε να είχε προβλέψει κάποιες απαντήσεις και σε αυτά .

Όσον αφορά τις κοινωνικές συμμαχίες, η κοινωνική βάση στήριξης και εκπροσώπησης της αριστερής διακυβέρνησης θα ήταν τα θύματα του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή η εργατική τάξη, η νεολαία, τα μεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, το επιστημονικό δυναμικό, οι άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού. Οι προτεραιότητες θα ήταν το να βγει όρθιος ο εργαζόμενος κόσμος από την κρίση και να ενεργοποιηθεί η οικονομική δραστηριότητα στη βάση μιας προοδευτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας για να αυξηθεί η απασχόληση και όχι η αποπληρωμή των τοκογλύφων δανειστών. Τα κριτήρια και οι στόχοι θα ήταν η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών μέσα από την αναδιανομή εισοδήματος, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την ουσιώδη αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας, η δημιουργία ενός σταθερού μέλλοντος για τη νέα γενιά, η ευημερία των πολλών και όχι το κέρδος του κεφαλαίου. Το εσωτερικό περιβάλλον θα βελτιωνόταν με την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την ακύρωση των μνημονίων και την αποκατάσταση ενός κλίματος αισιοδοξίας για τη δυνατότητα μεγάλων αλλαγών που θα αντικαθιστούσε τα σημερινά αδιέξοδα και τη μαζική κατάθλιψη.

Το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον θα επιχειρείτο να αλλάξει με την άρνηση των συμφωνιών για τη μετατροπή της Ευρωζώνης σε μια περιοχή γερμανικής επικυριαρχίας, με τη δημιουργία συμμαχιών για την ανατροπή της Ευρωζώνης για μια εκ βάθρων αλλαγή της Ε.Ε., με μια πλουραλιστική προσέγγιση στις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές και στις πηγές δανεισμού. Σχετικά με τα μέσα για την υλοποίηση της νέας οικονομικής πολιτικής θα προχωρούσαν: η ριζική δημοκρατική αναμόρφωση του κρατικού μηχανισμού, η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας, η ένταξη στο οικονομικό σύστημα φορέων εθνικού, τομεακού, περιφερειακού και κλαδικού σχεδιασμού, η εισαγωγή νέων μορφών συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση του κοινωνικού τομέα ο οποίος πρέπει να λειτουργεί εκτός αγοράς, η απελευθέρωση και ενίσχυση του ρόλου των συνδικάτων και κινημάτων, η εισαγωγή μορφών εργατικού και κοινωνικού ελέγχου και συστημάτων εργατικής αυτοδιαχείρισης και ένα νέο σύστημα πολιτικής εκπροσώπησης, διοίκησης και αυτοδιοίκησης με εισαγωγή μορφών άμεσης δημοκρατίας.

Αναφορικά με τους πόρους, αυτοί θα προέκυπταν από τη δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών, τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, τη ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με βάρος στη φορολόγηση του κεφαλαίου, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της χρηματιστηριακής δραστηριότητας και της φοροδιαφυγής. Και μόνο η κάλυψη της διαφοράς αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα απέφερε ένα 5% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 11 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ 6 δισ. κάθε χρόνο θα εξοικονομούσε και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των αναμορφωμένων δημοσίων επιχειρήσεων, η υπέρ της απασχόλησης και της παραγωγικής δραστηριότητας αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων καθώς και η αξιοποίηση με όρους ανάπτυξης της εσωτερικής αποταμίευσης θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα ανατροφοδοτούσε με τη σειρά της την κοινωνία με νέους πόρους.

Φυσικά όλα τα παραπάνω, που πολύ συμπυκνωμένα παρουσιάζονται και χρήζουν εξειδίκευσης, δεν αρκούν διότι πλήθος ζητήματα θα προκύψουν άμεσα. Για παράδειγμα, επειδή δεν έχει κανείς το μαγικό ραβδάκι και δεν μπορεί να υποσχεθεί μια εύκολη έξοδο από την κρίση, θα πρέπει να προσδιοριστεί και μια σταδιακή εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης από τα πλήγματα των μνημονίων. Στην περίπτωση αυτή μια αριστερή κυβέρνηση θα ξεκινούσε από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οικογένειες χωρίς εισόδημα, ταυτόχρονα με ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης και φυσικά βελτίωσης του εισοδήματος των εργαζομένων. Όμως στα ζητήματα που έχουν σχέση με τις συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα, με την πάταξη της ακρίβειας, με την απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία της υγειονομικής περίθαλψης και του εκπαιδευτικού συστήματος, με την υπερχρέωση των νοικοκυριών, η παρέμβαση θα ήταν άμεση και ριζική.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, με όσα έχουν προηγηθεί στη χώρα μας είναι αυτό που έχει σχέση με το δημόσιο χρέος και τους καταναγκασμούς της Ευρωζώνης. Αυτούς τους κόμπους κανείς δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Το χρέος δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποπληρωθεί. Η στάση πληρωμών -ειδικά σήμερα που έχει τεθεί όχι το αν, αλλά το είδος της χρεωκοπίας- με πρωτοβουλία της χώρας, είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ρύθμιση του χρέους θα είναι σε όφελος του λαού και θα δώσει μια ανάσα από τα τοκοχρεολύσια . Όσον αφορά τον μηχανισμό του ευρώ, υπάρχουν αρκετοί μέσα στην αριστερά, όπως και ο γράφων, που θεωρούν ότι μια προοδευτική και πολύ περισσότερο η σοσιαλιστική προοπτική της χώρας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο σημερινό νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Συνεπώς θα υπάρξει ή η ανατροπή του ευρωπαϊκού πλαισίου ή η αναγκαστική επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη. Το πρώτο που θα ενδιέφερε, πάντως, μια κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να στηρίξει το λαό χωρίς να εκβιάζεται ή να χειραγωγείται από το δόγμα: μέσα στην Ευρωζώνη με κάθε θυσία. Αν λοιπόν η στάση πληρωμών, η οποία δεν σημαίνει και αυτόματη έξοδο από το ευρώ, μπορεί να δημιουργήσει όρους ενισχυμένης διαπραγμάτευσης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους εντός Ευρωζώνης, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι η πρώτη επιλογή. Ωστόσο μια αριστερή κυβέρνηση θα αποδραματοποιούσε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, θα το αντιμετώπιζε ως μια ενδεχόμενη επιλογή και στην περίπτωση του αναπόφευκτου, θα προετοίμαζε και θα διαπραγματευόταν τους πιο συμφέροντες όρους εξόδου.

Θα έλεγαν κάποιοι ότι καλά είναι όλα αυτά για να είναι αληθινά και θα μας εγκαλούσε ότι το σύστημα δεν θα άφηνε μια κυβέρνηση της αριστεράς να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους ή άλλοι θα ισχυριζόντουσαν ότι όλα τα πιο πάνω αποτελούν διαχείριση στο πλαίσιο του καπιταλισμού.

Στους πρώτους θα απαντούσαμε ότι ο κίνδυνος αυτός υπάρχει, αλλά αν δεν τολμήσεις τότε οι συνέπειες θα είναι η στρατηγική ήττα του κινήματος και η εφαρμογή ενός άγριου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Ο δρόμος των μεγάλων αλλαγών θα ανοίξει αν η αριστερή κυβέρνηση στηρίζεται σε ένα ισχυρό κίνημα του λαού που θα πείθεται βήμα - βήμα για την ορθότητα των επιλογών και θα συμμετέχει ενεργά και σε συμμαχίες μέσα και έξω από τα σύνορα της Ευρώπης. Στους δεύτερους θα απαντούσαμε ότι σίγουρα μια κυβέρνηση της αριστεράς και των συμμάχων της δεν θα έθετε ως άμεσο στόχο τον σοσιαλισμό, διότι οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν μια μεταβατική κυβέρνηση με άμεσους στόχους την κατάργηση των Μνημονίων, την ακύρωση του νεοφιλελευθερισμού, μια αντιμονοπωλιακή κυβέρνηση που οπωσδήποτε θα κινείται στο έδαφος του καπιταλισμού, αλλά ταυτόχρονα θα τον αμφισβητεί όσο θα εισάγει μεγάλες τομές και αναδιαρθρώσεις σε βάρος του κεφαλαίου και θα δημιουργεί γέφυρες με τον στόχο για τον σοσιαλισμό. Διότι ούτε ο σοσιαλισμός πραγματοποιείται με μια απλή αλλαγή κυβέρνησης, αφού απαιτείται μια συνεχής πορεία ρήξεων και συγκρούσεων, ενώ από την άλλη τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα πρέπει εν κινήσει να τον ανακαλύψουμε μαζί με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, αξιοποιώντας την αρνητική και θετική διεθνή εμπειρία. Άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο Μαρξ, δεν προσφέρουμε έτοιμες συνταγές από την κουζίνα του μέλλοντος.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Το δράμα της νεολαίας σε μια "εξομολόγηση"


Την διάβασα πριν από λίγο στο διαδίκτυο...

Δεν έχει σημασία η ταυτότητα και η εικόνα .... Είναι μια καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νέοι μας σήμερα.Η συγκεκριμένη κοπέλα απλά περιγράφει με ζοφερό τρόπο το δράμα, την αγωνία, και τον προβληματισμό της βάζοντας ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;
Είναι μια νέα σαν και αυτές που υπάρχουν στο δικο μου, στο δικο σας, σε κάθε σχεδόν ελληνικό σπίτι.


"Θα ξεκινήσω απλώς γράφοντας πως ξέρω πολύ καλά πως καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και τίποτα παραπάνω και αυτή είναι η αιτία που έχουν φτάσει τα πράγματα σε αυτό εδώ το σημείο. 
Ξέρω πολύ καλά πως οι βολεμένοι και τα ποίμνια ( όπως έγραψε μία φίλη) θα συνεχίσουν απλώς να κοιτάζουν επειδή θεωρούν πως δεν τους αφορά. Ξέρω επίσης πως οι γονείς μου θα ψηφίσουν πάλι Νέα Δημοκρατία, παρόλο που εγώ βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, και όλη η υπόλοιπη οικογένεια θα ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ εγώ βρίσκομαι σε οριακό σημείο. Αλλά τι να πεις... Εκείνοι τη ζωή τους την έζησαν και δεν τους ενδιαφέρει εγώ που θα φτάσω.

Επί ένα χρόνο ήμουν χωρίς δουλειά- κάνοντας σκατοδουλειές ανασφάλιστες πάντα πριν την περίοδο ανεργίας- για να βρω δουλειά (ημιαπασχόληση) τον περασμένο Οκτώβρη. Και ποιο το αποτέλεσμα; Είναι Ιανουάριος και δεν έχω πληρωθεί και δεν ξέρω καν εάν θα πληρωθώ κάποτε για τα δεδουλευμένα μου. Και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω πως μιλάμε για το “αστρονομικό” ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως. Φυσικά δεν υπάρχει πιθανότητα να βρω οποιαδήποτε κανονική δουλειά. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ευκαιρία εκεί έξω.... Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Για να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά πρέπει να έχεις συγγενή τον Πάπα, και μπορεί και αυτό ακόμη να μην είναι αρκετό. Δεν κρύβω πως πολλές φορές μου περνάει από το μυαλό να βάλω τέλος στη ζωή μου και θυμώνω με τον εαυτό μου όταν συνειδητοποιώ πως δεν μπορώ να το κάνω. Μερικές φορές σκέφτομαι πως πρέπει να βρω το κουράγιο μια και είμαι πεπεισμένη πως δεν έχω να περιμένω απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ να εντοπίσω λύσεις πέρα από το θάνατο, και η αυτοκτονία είναι η μόνη εφικτή λύση μα δεν έχω τη δύναμη ακόμη... Δε χρειάζομαι “ψυχοθεραπεία” για να τα δω τα πράγματα αλλιώς. Χρειάζομαι μια ευκαιρία να ζήσω! Είμαι 25 χρονών, με πτυχίο ΑΕΙ, κάποια εργασιακή εμπειρία και αρκετά υπεύθυνη ως άτομο. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που με ωθούν στην εξαθλίωση. Δεν το αξίζω. Αξίζω μια ευκαιρία να ζήσω. Νιώθω τον κίνδυνο του να μείνω στο δρόμο πολύ κοντά μου, νιώθω πως πολύ σύντομα δεν θα έχω ένα μέρος να κοιμηθώ και δεν θα έχω ένα πιάτο φαγητό να φάω. Έτσι απλά... Γιατί; Μπορεί να μου απαντήσει κανείς σε αυτό το γιατί; Επειδή δεν τυχαίνει να είμαι από τους τυχερούς που ο μπαμπάς τους διατηρεί επιχείρηση και τους έχει εξασφαλίσει εργασία και σταθερό εισόδημα; Επειδή δεν έχω κανένα βύσμα; Επειδή τι; Δεν είναι βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να εργαστεί ώστε να επιβιώσει; Για ποιο λόγο με έφεραν στον κόσμο οι γονείς μου ( που παραδοσιακά στήριζαν τη ΝΔ- και έφεραν τη χώρα ως εδώ) στον κόσμο; Για να υποφέρω γεννήθηκα; Ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό. Θέλω να ξέρω το λόγο της ύπαρξης μου εφόσον δεν έχω ως ύπαρξη κανένα απολύτως δικαίωμα... Θέλω μάλιστα να μου δώσουν την απάντηση όλες εκείνες οι γενιές που έφεραν τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο με τις επιλογές τους και μάλιστα κατασπατάλησαν τα όποια χρήματα πέρασαν από τα χέρια τους τα χρόνια της ευημερίας. Γιατί λοιπόν “κύριοι” δε μου δίνετε μια ευκαιρία να επιβιώσω; Για ποιο λόγο με ωθείτε στο θάνατο ως μοναδική λύση; Δεν φταίω εγώ για αυτό που εσείς ονομάσατε κρίση...

Σας αφήνω λοιπόν για να πνιγώ ξανά στα δάκρυα μου. Ήδη το στομάχι μου είναι κόμπος..."

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Δυο εκρήξεις τα ξημερώματα στη ΝίκαιαΜεγάλες ζημιές φαίνεται να προκλήθηκαν  σε βουλκανιζατέρ, στην συμβολή των οδών Αμυραδάκη και Τζαβέλα από έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά την μια τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Νίκαια.
Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ξύπνησαν από τον δυνατό θόρυβο ενώ η περιοχή αμέσως μετά αποκλείστηκε από αστυνομικούς. Στο σημείο έφτασε άμεσα δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και αξιωματικοί της Ασφάλειας, προκειμένου να διερευνήσουν τους γύρω χώρους και να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.
Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Επίσης, έκρηξη από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε τα ξημερώματα σε φούρνο που βρίσκεται επι των οδών Ικονίου και Βέροιας στην ίδια περιοχή.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ εντός του καταστήματος βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Μια προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί από όλους μας!

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου φοιτούν 40 μαθητές που προέρχονται από οικογένειες των Δήμων Κερατσινίου και Περάματος, με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που προστιθέμενα στην αναπηρία του παιδιού τους, επιφορτίζουν τις οικογένειες με επιπλέον κόστος διαβίωσης.

Οι μισές τουλάχιστον από τις οικογένειες των μαθητών αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα με την ανεργία και τη φτώχεια. Μερικές οικογένειες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, να πληρώσουν τρέχοντες λογαριασμούς, να καλύψουν τα πρόσθετα έξοδα των παιδιών με αναπηρία (φάρμακα, εξετάσεις, πρόσθετο εξω-νοσοκομειακό εξοπλισμό κ.α.)

Εδώ και δυο χρόνια, ανταποκρινόμενοι στις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες που έχουν προκύψει, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε προγράμματα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση τις οικογένειες που βάλλονται περισσότερο και διαβιούν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δημιουργήσαμε ένα «κοινωνικό παντοπωλείο» εντός του σχολείου, με σκοπό την διανομή τροφίμων για την ενίσχυση των πολύ φτωχών οικογενειών.

Μέχρι στιγμής δεν δημοσιοποιήσαμε την όλη προσπάθεια γιατί αποποιούμαστε ενσυνείδητα την φιλανθρωπία, ενώ επιδιώκουμε την κοινωνική αλληλεγγύη. Παρότι όμως δεν είχαμε κανένα μέσον διαφήμισης και δεν χρησιμοποιήσαμε τον τύπο, η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων ήταν μεγάλη και η προσφορά συγκινητική. Πολλοί άνθρωποι ενώθηκαν μαζί μας για να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις κρίσης. Η συνειδητοποίηση για την άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη του συνανθρώπου μας έφερε αποτελέσματα, σε μια πρωτοβουλία που δεν είχε να κάνει με ελεημοσύνη, αλλά με ευαισθητοποίηση, έμπρακτη αλληλεγγύη, εθελοντισμό, ανταπόκριση στην ανάγκη του συνανθρώπου μας και κοινωνική προσφορά.

Πολλοί φορείς συνέτρεξαν στην προσπάθειά μας και σήμερα πλέον είμαστε σε θέση να υλοποιούμε 2 προγράμματα:

1ο πρόγραμμα καθημερινής ελαφριάς σίτισης των παιδιών
2ο πρόγραμμα 15μερης διανομής τροφίμων

Οι πηγές που μας ενισχύουν είναι η εκκλησία, φιλανθρωπικοί σύλλογοι, σχολεία της περιοχής μας, οργανώσεις, αποθήκες τροφίμων, απλοί άνθρωποι που έχουν ακούσει για την δουλειά μας και μας έχουν επισκεφθεί, σύλλογοι εργαζομένων από άλλους φορείς του δημοσίου.

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο αλληλεγγύης για να καλυφθούν οι ανάγκες περισσότερων οικογενειών, καθώς ο αριθμός των οικογενειών που είναι σε ένδεια ολοένα αυξάνεται και η βοήθεια πρέπει να είναι συνεχής.

Ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα συμμετοχή σας σε αυτή την κοινή προσπάθεια που σκοπό έχει να διατηρήσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για όλους και αναμένουμε και τις δικές σας πρωτοβουλίες.
Παρακαλούμε να μας υποστηρίξετε σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σχολείου: 210-4311939

Κερατσίνι, 10/01/2012

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή στους Νικαιώτες.


Όπως έγραψα και στο facebook μου έκανε μεγάλη εντύπωση η μικρή ενασχόληση των Νικαιωτών με την μπλογκόσφαιρα και ίσως το ιντερνετ(;), γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη πόλη και θα περίμενε κανείς έναν μεγαλύτερο αριθμό νέων (και όχι μόνο...) να ασχολείται με το "άθλημα". Έτσι λοιπόν απέκτησα ένα κίνητρο για να φτιάξω την "Κοκκινιά μας", αλλά βέβαια υπάρχει και ένας άλλος λόγος πιο σοβαρός. 
Είναι αυτός της διάθεσης μου να ξανά ασχοληθώ - μετά απο πολύχρονη απουσία μου από τα "κοινά" της περιοχής - τώρα πλέον από αυτό το μετερίζι, με την περιοχή που γεννήθηκα και ζω για πάνω από μισό αιώνα! Μια περιοχή που αφορά το 1/100 του ελληνικού πληθυσμού, που ξεκίνησε σαν προσφυγομάννα των Μικρασιατών και στην πορεία φιλόξενη υποδοχέας των απανταχού αστικοποιημένων επαρχιωτών. Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, μικρές δυνατότητες ανάπτυξης, με εργατικό κυρίως πληθυσμό, που ειδικά αυτή την περίοδο, πλήττεται από την ανεργία και τη φτώχεια.
Δεν τρέφω καμιά αυταπάτη  ότι τα όποια ΜΜΕ μπορούν από μόνα τους να λύσουν προβλήματα, όμως μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ενημέρωση και την διαμόρφωση συνειδήσεων. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά την δύναμη των ΜΜΕ και κυρίως την προσπάθεια όλων των ισχυρών οικονομικών παραγόντων να έχουν πρόσβαση σε αυτά. 

Άρχισα το blogging πριν από 5 χρόνια περίπου, με μεγάλη ικανοποίηση που επιτέλους υπήρξε ένα μέσο προσβάσιμο, φτηνό και εύκολο που να μπορείς να γράφεις ελεύθερα για οποιαδήποτε ¨προσωπικά¨ η δημόσια θέματα, που ταυτόχρονα να γίνονται ¨κτήμα¨ του καθενός ανά τον κόσμο! 
Από την αρχή η επιλογή μου ήταν αυτή του επώνυμου blog, γιατί θεωρούσα πως αυτό το ισχυρό όπλο, πρέπει να έχει ταυτότητα, να προσδίδει κύρος και σεβασμό για την ¨αλήθεια¨ και αξιοπιστία του. Φυσικά δεν έχω σπουδάσει Δημοσιογραφία και ούτε σκέφτηκα ποτέ να βγάλω χρήματα από αυτή τη δουλειά, αναρτώντας διαφημίσεις η πληρωμένα κείμενα. 
Είναι μια καθαρά προσωπική μου υπόθεση και παρέμβαση στα μέσα ενημέρωσης έχοντας μόνο την ικανοποίηση ότι αφήνω κάπου στον ¨χώρο¨ το στίγμα της ύπαρξης μου. Γράφω για ότι με συγκινεί, μου τραβά το ενδιαφέρον, θέλω να προβάλλω ή να στηρίξω. Απευθύνομαι σε όλους τους συνανθρώπους μου με διάθεση θετικής προσφοράς αλλά και διεκδικώντας να κάνω κριτική σε κάθε δημόσιο πρόσωπο και σε κάθε μορφής εξουσία. 

Όσο για το συγκεκριμένο blog θέλω πέρα από προσωπικό, να γίνει και βήμα ενημέρωσης, προβολής, διαλόγου όλων των συμπολιτών μου. Είναι ένα blog σαφώς πολιτικοποιημένο που δεν κρύβει την πολιτική του άποψη και θέση, με σεβασμό επίσης στην πολιτική άποψη του καθένα. Απευθύνομαι σήμερα σε όσους φίλους μέσω facebook έχω τα email και είναι από την περιοχή της Νίκαιας αλλά και ευρύτερα, για να τους καλέσω να αγκαλιάσουν την Κοκκινιά μας να γίνουν αναγνώστες του, αλλά και συνδιαμορφωτές του, στέλνοντας κείμενα η συμμετέχοντας με τις απόψεις τους στις συζητήσεις. Καλώ επίσης κάθε μαζικό φορέα να ενημερώνει για τυχόν ανακοινώσεις και δελτία τύπου, έτσι ώστε να τύχουν ανάλογης προβολής.email :  vasiliadisg@yahoo.gr