Η ανακύκλωση φτάνει στη Νίκαια!Τη μπλε σακούλα της ανακύκλωσης θα βρουν έξω από την πόρτα τους οι Νικαιώτες, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η πρώτη φάση του προγράμματος της ανακύκλωσης στην πόλη.
Έτσι λοιπόν, την περίοδο από 25 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου θα μοιραστεί από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ενημερωτικό υλικό και ο ειδικός σάκος μέσα στον οποίο μπορεί το κάθε νοικοκυριό να συγκεντρώνει τα υλικά προς ανακύκλωση.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μιχάλη Κουφοπαντελή, «μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση διανομής του υλικού, η υπηρεσία μας θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση των μπλε κάδων στην πόλη και θα είμαστε έτοιμοι για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών».

«Στην πρώτη αυτή φάση έχουν εξασφαλιστεί και θα τοποθετηθούν 300 κάδοι ανακύκλωσης. Tον Μάρτιο του 2012 θα έχουμε αποκτήσει άλλους 300 κάδους περίπου και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 έχουμε δρομολογήσει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, να τοποθετηθούν άλλοι 300 μπλε κάδοι και να αποκτήσουμε ένα δεύτερο αυτοκίνητο περισυλλογής. Στόχος μας είναι έως το τέλος αυτής της χρονιάς, η ανακύκλωση να έχει αναπτυχθεί στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Κουφοπαντελής.
Συγκεκριμένα η πρώτη φάση της ανακύκλωσης θα αναπτυχθεί στους ακόλουθους δρόμους   


Α. Μουσών- Αναλήψεως- Ατταλείας- Γρ. Λαμπράκη- Σάμου-Μουσών
Β. Κύπρου- Φιλαδελφείας- Ατταλείας- Π. Ράλλη- Κύπρου
Γ. 28η Οκτωβρίου- Δημοκρίτου- Π. Ράλλη- Κύπρου- 28η Οκτωβρίου
Δ. Θηβών- Καραϊσκάκη- Μπελογιάννη- Τυρταίου- Θηβών

Στους μπλε κάδους τοποθετούμε:
Συσκευασίες από Αλουμίνιο (αναψυκτικά, μπίρες…)
Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο (από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό…)
Συσκευασίες από Πλαστικό (μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φιλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες…)
Συσκευασίες από Γυαλί (μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα…)
Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια (από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες…) 

Τα οφέλη από την ανακύκλωση είναι πολλά και για την πόλη, αλλά και για το περιβάλλον μας που πλήττεται καθημερινά. Συγκεκριμένα, συμβάλλει στη μείωση των αστικών αποβλήτων που πρέπει να συλλεχθούν από τους Δήμους και να μεταφερθούν σε ολοένα και πιο δυσεύρετους Χώρους Υγειονομικής Ταφής. Επίσης, συνεισφέρει μέσω αυτής στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, παρέχοντας οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος εισάγει πρώτες ύλες. 

Πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας, μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας: 210 4955611 210 4962900.