"Λιπάσματα 2017- φεστιβάλ στη θάλασσα". Μια πρώτη αποτίμηση.




Βρεθήκαμε για δεύτερη φορά στο Πάρκο Εργατιάς στα πλαίσια του "Λιπάσματα 2017- φεστιβάλ στη θάλασσα", για να παρακολουθήσουμε τη συναυλία των empty frame και Mr Highway Band. Χαρήκαμε ιδιαίτερα γιατί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για λίγο με  κάποιους από τους πρωτεργάτες της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Προσπάθεια να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η κατοχύρωση και ανάπλαση των δημοτικών χώρων των Λιπασμάτων. Προσπάθεια να μετατραπεί σε έναν χώρο πολιτισμού και αθλητισμού, που θα δώσει ανάσα και διέξοδο στη θάλασσα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος, και οι αντιδήμαρχοι Σταυρούλα Συράκου και Κώστας Αλεξίου μας μίλησαν με έκδηλη την ικανοποίηση στα πρόσωπα τους, από τη μέχρι τώρα πορεία του φεστιβάλ και την τεράστια ανταπόκριση του λαού της περιοχής στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Όμως δεν είναι μόνο οι πολλές ποιοτικές παρουσίες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου που είναι δωρεάν και προσελκύουν πολύ κόσμο. Είναι και η καθημερινή μεγάλη προσέλευση των πολιτών στους χώρους άθλησης, στους χώρους περιπάτου, στο χώρο του δημοτικού αναψυκτηρίου που απολαμβάνουν τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και το δροσερό αεράκι της θάλασσας.


Γίναμε μάρτυρες της αυθόρμητης και ειλικρινούς εκδήλωσης χαράς, ικανοποίησης, αγάπης και στήριξης που εκδηλωνόταν στο πρόσωπο του δημάρχου, ο οποίος μας εκθείασε ιδιαίτερα την μεγάλη συμβολή των εργαζομένων του δήμου, κυρίως των τεχνικών του υπηρεσιών, που με αυτοθυσία δούλεψαν ξεδιπλώνοντας όλες τις ικανότητες τους, ξεπερνώντας και τον εαυτό τους, για να μετατρέψουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με το ελάχιστο δυνατό κόστος, έναν σκουπιδότοπο σε ένα λειτουργικό πολυχώρο.

Ήδη σχεδιάζουν τις επόμενες τεχνικές παρεμβάσεις τους έτσι ώστε να ικανοποιούνται και άλλες ανάγκες των πολιτών όπως, μια παιδική χαρά που δεν πρόλαβε να γίνει σε αυτή τη φάση εργασιών, μια δεύτερη δημοτική καντίνα γιατί η υπάρχουσα (με προσωπικό 10 ατόμων) αποδείχθηκε "μικρή" για να εξυπηρετήσει την μεγάλη προσέλευση του κόσμου. 

Πρόσφατα ο  δήμος αποφάσισε  να διατεθούν δωρεάν πούλμαν που θα εξυπηρετούν τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ