Η "παράδοση" του λιμανιού στη cosco και ο "παραδομένος" Λαός.


Έχω την αίσθηση πως ο λαός της Αθήνας ο λαός της Ελλάδας, αντικατοπτρίζει  έναν "παραδομένο" λαό! Λαό που  περνά συνεχώς από την οδυνηρή διαπίστωση της προδοσίας του, από όποια ψήγματα ελπίδας έτρεφε για καλύτερες "ημέρες" από την άνοδο της "Αριστεράς" στη κυβέρνηση. Αυτή όμως η κυβέρνηση πολύ γρήγορα φρόντισε να πάρει διαζύγιο από την αριστερά, αφομοιώθηκε και ταυτίστηκε με αποφάσεις και πολιτικές, που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από την νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσαν οι προκάτοχοι της.



Το ξεπούλημα του πρώτου λιμανιού της χώρας στην κινέζικη κρατική εταιρεία cosco, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες θέσεις και διακηρύξεις της, είναι απτό και ζωντανό παράδειγμα προδοσίας του λαού!
Καλό είναι βέβαια και έτσι πρέπει να κάνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, που απεργούν που κάνουν συγκεντρώσεις και πορείες. Όμως το καλύτερο θα ήταν να ενεργούν στο κατάλληλο timing με μεγαλύτερη ένταση και σωστό ταξικό πολιτικό προσανατολισμό. Η παραίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων από την ενεργή συμμετοχή και στήριξη σε απεργίες και αγώνες είναι ολοφάνερη, και αυτό είναι  που πρέπει να προβληματίζει απαιτώντας λύσεις και διεξόδους.
Με συγκέντρωση  στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία προς το Ζάππειο όπου θα πραγματοποιηθεί η "φιέστα" για την  συμφωνία πώλησης του  ΟΛΠ, οι λιμενεργάτες  έκφρασαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούν 24ωρη πανλιμενική απεργία. Η πορεία εξελίχθηκε ομαλά και συντεταγμένα έως την οδό Αμαλίας στο ύψος της Ξενοφώντος όπου η αστυνομία με κλούβες των ΜΑΤ τους έκλεισε τον δρόμο! Μια ομάδα από διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, δέχτηκε την βια και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής.


Στη συγκέντρωση και πορεία, παρόν ήταν ο αντινομάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης που διαφωνεί έμπρακτα με αυτές τις αποφάσεις της κυβέρνησης.