Με δυναμικό τρόπο οι κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη απέτρεψαν αύξηση των δημοτικών τελών.


Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 2/11 στο Δημαρχείο Νίκαιας - Ρέντη, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, να αυξήσει 10% τα δημοτικά τέλη στη Νίκαια, 6% στο Ρέντη και επίσης να αυξήσει 20% το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων στη Νίκαια.


Η «Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη», με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της πόλης και τους εργαζόμενους του δήμου σε επαγρύπνηση για να μην επιβληθεί καμία αύξηση και κανένα νέο χαράτσι από τη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη. Να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση στη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, μείωση των δημοτικών τελών, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα του δήμου.

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "Κόντρα στο ρεύμα" καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να ειδοποιηθεί η αστυνομία να παρέμβει στην συνεδρίαση του ΔΣ από όποιον και να ειδοποιήθηκε .
"Το δημοτικό συμβούλιο της Πόλης μας μπορεί και πρέπει να λαμβάνει υπόψη του την γνώμη των πολιτών και να αποφασίζει υπέρ των συμφερόντων των δημοτών της Πόλης μας .
Μετά την χθεσινή συνεδρίαση ζητάμε από την δημοτική αρχή Ιωακειμίδη να πάρει πίσω την εισήγηση για αύξηση των δημοτικών τελών για το 2016 καθώς και την αύξηση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 20% όπως θα ζητούσαμε και κατά την συνεδρίαση του ΔΣ."