Αποχώρησε σύσσωμη η ΟΜ νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας






Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η επιλογή των πρόωρων εκλογών έσπρωξε τα πράγματα σε μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. Η ίδια απόφαση αλλά και το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα δηλώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο χωρίς τον οποιαδήποτε δισταγμό. Η συναίνεση άλλωστε των δανειστών στην προκήρυξη των εκλογών είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση.
Έτσι γίνεται αμετάκλητη η ωμή παραβίαση και καταστρατήγηση των ιδρυτικών διακηρύξεων, των συνεδριακών αποφάσεων του κόμματος και της νεολαίας. Έτσι γίνεται ακόμα πιο προκλητική η περιφρόνηση της λαϊκής εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη , του μεγαλειώδους ΟΧΙ. 
Ταυτόχρονα είναι η πιο ωμή παραβίαση του καταστατικού και ιδιαίτερα της απόφασης του τελευταίου συλλογικού οργάνου που συγκλήθηκε, δηλαδή της ΚΕ στις 30/7.
Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό κείμενο δεν μπορούμε πλέον να είμαστε κομμάτι ενός μνημονιακού κόμματος και προφανώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Οργανωθήκαμε στην Αριστερά και τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να αντιπαλέψουμε εκείνες τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, όλες και όλοι που δουλέψαμε σκληρά για για το εγχείρημα της ενωτικής και της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσοι και όσες δουλέψαμε σκληρά και πιστέψαμε στις προοπτικές που άνοιξε η κυβέρνηση της Αριστεράς, όλοι εμείς που μοιραστήκαμε αυτή τη διαδρομή, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κόμμα του 3ου μνημονίου, της λιτότητας, της συναίνεσης με την ντόπια και διεθνή κυρίαρχη τάξη.
Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα δεσμευτήκαμε στα τελευταία 15 χρόνια, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, το μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς που ολοφάνερα έγινε αναγκαίο μετά την υπογραφή της κυβέρνησης στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.

ΥΓ. Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αφορά και τους ανθρώπους που αποφάσισαν να παραμείνουν σε αυτό το κόμμα. Στη δήλωσή μας ότι θα θέλαμε να διαβάσουμε το παρόν κείμενο στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του συντονιστικού χρησιμοποίησαν χυδαίους χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τους ίδιους και δε θα αναπαράξουμε, παρουσία του γραμματέα της νομαρχιακής. Η αποφασή μας επιβεβαιώθηκε με τον χείριστο τρόπο.

Στράτος Αρώνης
Λένα Καλαφάτη
Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Άγγελος Προβολισιάνος
Χρήστος Σταυρακάκης
Μίμης Στριγγος
Νίκος Στάμου
Αλέξανδρος Τσαλουχίδης
Άρης Χιωτέλης
Φάνης Ψωμάς
Μαρία Ψωμά