ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.


Η μαζική παρουσία φορεων και δεκάδων πολιτών στο ειρηνοδικείο Νικαίας οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα του από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα, απέτρεψε κάθε σκέψη και κάθε κίνηση πλειστηριασμού κατοικιών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Ήταν η πρώτη μαζική παρέμβαση στη Νίκαια από την νεοσυσταθεισα επιτροπή, και στέφθηκε από επιτυχία.
Ο στόχος είναι όπως γράφουν και την ανακοίνωση τους:

 "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" 

Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με την Τρόικα, καταστρέφουν και ξεπουλούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, κλείνουν σχολεία , ιδιωτικοποιούν δημόσιους οργανισμούς κοινής ωφελείας και κόβουν κοινωνικές παροχές, μειώνουν συντάξεις και μισθούς, δημιουργούν στρατιές απλήρωτων εργαζόμενων και ανέργων, εγκαθιστώντας εργασιακό μεσαίωνα, δημιουργούν αλυσίδες κλειστών επιχειρήσεων, εξαθλιώνουν οικονομικά το λαό με καταιγισμό φοροεπιδρομών – την ίδια στιγμή προχωρούν στην τελική φάση του οργανωμένου εγκλήματος τους. Τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις κατοικιών των εργαζόμενων, προς όφελος των τραπεζών και των μεγαλοσυμφερόντων. Η Τρόικα και η κυβέρνηση, θεωρούν πως το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι υψηλό και πρέπει να μειωθεί σημαντικά. Σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική τάξη – εκτός των ανέργων – τους άστεγους και το σχέδιο τους, περιλαμβάνει τους περισσότερους από εμάς. Σε λίγο καιρό δεν θα βιώνουμε μόνο το ξεπούλημα της ζωής των παιδιών μας – θα δούμε τους κόπους μιας ζωής και την περιουσία μας να βγαίνουν στο σφυρί.
Η αντίσταση σε αυτή την άγρια επίθεση είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μας και πρέπει να γίνει μαζικά και συλλογικά. Η αυτοοργάνωση και η ενότητα είναι το όπλο μας.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, φορείς, οργανώσεις και όσους πολίτες είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, να συσπειρωθούν γύρω από αυτή την πρωτοβουλία και να δώσουν το δυναμικό «παρών» στην πρώτη μας παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, την ερχόμενη Τετάρτη 19/11 και ώρα 15:00.
Ήρθε η ώρα οι πολίτες μόνοι μας να υπερασπιστούμε την περιουσία και τη χώρα μας με κάθε τρόπο.

Οι φορείς που αρχικά συγκροτούν αυτή την πρωτοβουλία και που καλούν και τούς υπολοίπους σε κοινό αγώνα είναι οι
ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΑΙΑΣ ''ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ''
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ'' Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΣΠ"
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Οι συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια ή θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν :
E-mail: nikaiahome@gmail.com
Τηλ: 6979239156