Το πρώτο η το δεύτερο Δελτίο Τύπου;;


Μια ακόμα απόδειξη των "διεργασιών" που συντελούνται εντός του Σύριζα αποτελούν τα δελτία τύπου (του γραφείου τύπου) σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκδόθηκαν ΔΥΟ δελτία, με διαφορά λίγων ωρών, με ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους ως προς το περιεχόμενο τους. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει τις διαφορές και να κρίνει ανάλογα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. 
41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από την θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας.
Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό. 
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.
Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται την Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής-λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με την μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή.
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/11/2014


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας. 
Απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, απέναντι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει τη μνήμη, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ο λαός μας απαντά με την ενότητα, τη συλλογική δράση και την αντίσταση. 

Να συμμετάσχουμε μαζικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/11/2014