"Να δώσουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως" Διήμερο φεστιβάλ.


Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο ΒΗΜΑ η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, επέλεξε η συνέντευξη αυτή να γίνει στο Πεδίον του Άρεως επειδή "ο συγκεκριμένος χώρος και η ιστορία της εγκατάλειψής του παρουσιάζουν αντιστοιχίες με την ευρύτερη εικόνα της Ελλάδας τα χρόνια της κρίσης», λέει η ίδια. 

"Το πεδίον του Άρεως δεν μοιάζει ακριβώς με το ειδυλλιακό μητροπολιτικό άλσος στην καρδιά της πόλης∙ δεν αποτελεί την αθηναϊκή εκδοχή του Central park, για την οποία πολλοί μιλούσαν μετά την εντυπωσιακή ανάπλασή του το 2010. Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσει κάποιος άσχημο έναν χώρο που «φιλοξενεί» 1.200 δέντρα και 50 χιλιάδες ανθόφυτα. Ωστόσο, στα 277 στρέμματα της έκτασης του πεδίου του Άρεως βρίσκουν στέκι πολλοί τοξικοεξαρτημένοι, ενώ μόλις πέσει το φως του ήλιου και κλείσουν οι πόρτες το άλσος μετατρέπεται σε εστία παράνομων συναλλαγών και αγοραίου έρωτα." γράφει το ΒΗΜΑ.

Το Πεδίον του Άρεως είναι ο πνεύμονας πρασίνου της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Ευρώπης, της Κυψέλης. Συνοικία που τη χαρακτηρίζουν ο συνωστισμός του μπετόν, η στενότητα του δημόσιου χώρου, η υπερσυγκέντρωση μεταναστών μαζί με τις μνήμες της παλιάς μεσοαστικής Αθήνας. 
Με το σύνθημα «Να δώσουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως» τo Σαββατοκύριακο 18,19 Οκτωβρίου 2014 διάφορες συλλογικότητες και άτομα, ξεκινούν κοινή προσπάθεια  προβολής των σημερινών προβλημάτων του, διεκδικώντας τη λύση τους. 
Το Πεδίον του Άρεως μπορεί να γίνει χώρος ζωντανός, ελεύθερος, λειτουργικός, χώρος πράσινου, χαράς, ηρεμίας και αναψυχής για όλους. 

Αρωγός στην προσπάθεια η νέα Περιφερειάρχης που παραβρέθηκε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, στη απογευματινή Λαϊκή Συνέλευση με θέμα «Ελεύθεροι χώροι – η περίπτωση του Πεδίου του Άρεως» την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης. 
Στη  Συνέλευση μίλησαν εκπρόσωποι συλλογικοτητων και άτομα που παρουσίασαν τα προβλήματα προτείνοντας λύσεις. Εκπροσωπώντας τη νέα περιφερειακή αρχή η αντιπεριφερειάρχης Κυπριανίδου Ερμίνα, παρουσίασε τις πρώτες άμεσες λειτουργικές ενέργειες για την ασφάλεια και καθαριότητα του χώρου, που μέσα σε 15 ημέρες όπως δήλωσε θα γίνουν πράξη.
Η συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα.
Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το ροκ συγκρότημα των EMPTY FRAME.
για το σημερινο πρόγραμμα δειτε εδω