Η Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη για τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν στην αρχή της σχολικής χρονιάς.





1. Εκτιμάμε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με κλιμάκωση της αντεργατικής λαίλαπας και την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων Κυβέρνησης–ΤΡΟΪΚΑ (ασφαλιστικό-υγεία, εργασιακά, κατασχέσεις κ.λπ.) θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα μέσα στα σχολεία από τα οποία ιεραρχούμε (ανά σχολείο μπορεί να διαφοροποιείται):
τα 24.000 κενά που δεν φαίνεται να πληρώνονται ΑΝΑΊΜΑΚΤΑ, 
τις συμπτύξεις που θα έρθουν εναλλακτικά των συγχωνεύσεων, 
τα αποτελέσματα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ και την παραπέρα υλοποίηση του ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 
τις συντριπτικές περικοπές στην σχολική μεταφορά, 
Την υποχρηματοδότηση και την μεταφορά παραπάνω αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση 
την δήθεν αξιολόγηση της σχολικής μονάδας
την κτηριακή εγκατάλειψη και την εμπορευματοποίηση των σχολικών χώρων.
Και βέβαια την πλατιά φτώχεια: ανεργία, υποσιτισμός, ανασφάλιστα παιδιά, έλλειψη στοιχειωδών μέσων εκπαίδευση και διαβίωσης (ρουχισμό, γραφική ύλη, θέρμανση κλπ).
Απαιτείται στο έπακρο ετοιμότητα και προετοιμασία των Συλλόγων Γονέων σε κάθε Σχολείο που πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα εξής μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου.
-Κενά ανά σχολική μονάδα
-Συγχωνεύσεις-σχολεία με πολλά παιδιά-μετακινήσεις και σχολεία αποδυναμωμένα που θα είναι τα επόμενα που θα συγχωνευτούν
-Ζητήματα όπως καθαρίστριες, τι επισκευές έγιναν και τι είχε ζητηθεί, τι λογαριασμοί είναι απλήρωτοι από ΔΕΚΟ – ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, κ.α.
-Μετεξεταστέοι που τελικά δεν προάγονται.
-Ζητήματα πιστοποιητικών υγείας που τρέχουν τώρα.

2. Καλούμε όλα τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων να προχωρήσουν σε Συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων στο διάστημα 11-26 Σεπτέμβρη, να ενημερώσουν έγκαιρα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης για να μπορέσουν να πάρουν μέρος. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο καλωσόρισμα των νέων γονιών.

3. Σας ενημερώνουμε για το σχεδιασμό της δράσης της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη που αποφασίστηκε:
Προχωράμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, με συμμετοχή όλων των ΔΣ την περίοδο 6-17 Οκτώβρη 2014.
Οργανώνουμε κινητοποιήσεις ανά σχολείο σε περίπτωση που εμφανιστούν προβλήματα λειτουργίας των σχολείων (κενά, κτλ).
Προχωράμε σε ενημερώσεις, συσκέψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια για το «Νέο Λύκειο».
Διαμορφώνουμε αιτήματα μπροστά στην έναρξη των προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου. Προγραμματίζουμε συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή όπου και θέτουμε όλα τα προβλήματα για τα οποία έχει ευθύνη.

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π.Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Προχωράμε τον Οκτώβρη σε αθλητικές εκδηλώσεις (αγώνας δρόμου, τουρνουά μπάσκετ) με συμμετοχή και φορέων της πόλης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια του Σχολείου Αλληλεγγύης, με επέκταση και στην Α Λυκείου. Εγγραφές στα γραφεία της Ένωσης μέχρι και 12/9, ώρες 6.30-8.30.

Παίρνουμε μέρος και στηρίζουμε την πρωτοβουλία φορέων της εκπαίδευσης «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Συγκεντρώνουμε τετράδια, μολύβια, γόμες, γραφική ύλη κ.α. σε κάθε σχολείο, στα γραφεία των ΕΛΜΕ και των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και τα αποστέλλουμε στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών (διεύθυνση παραλαβής Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 18531, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με την ένδειξη "για τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών", τηλέφωνα επικοινωνίας 6977934674 - 6979928697). Αντιπροσωπεία της οργανωτικής επιτροπής για την καμπάνια αλληλεγγύης θα μεταβεί στην Παλαιστίνη για να παραδώσει τη βοήθεια που θα συγκεντρωθεί.

Από την Ένωση Γονέων Νίκαιας-Ρέντη