Το "κοινωνικό μέρισμα" να γίνει το λάκτισμα της ανατροπής τους.



Μια περιέργεια είναι αλήθεια την έχω, για το τι τελικά θα εισπράξουν, οι κυβερνητικοί εμπνευστές της προεκλογικής επικοινωνιακής καμπάνιας "μοίρασμα πλεονάσματος στους φτωχούς" με την μορφή του "κοινωνικού μερίσματος".

Είναι κάποιοι μήνες που "δουλεύουν" το θέμα, βάζοντας τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε καθημερινή βάση να το κρατούν ενήμερο, με δήθεν ενημερωτικές δημοσιεύσεις περί του ποσού που θα διατεθεί, περί των δικαιούχων, περί των κριτηρίων..... κλπ.

Ανακαλύπτουν κάθε μέρα, ένα θέμα που εξάπτει τη φαντασία και την ελπίδα στους ανέργους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους αυτής της χώρας, ότι θα βρίσκονται μέσα στου "τυχερούς" και θα εισπράξουν το πεντακοσάρικο της στιγμιαίας λύτρωσης από την ανέχεια, για να καλύψουν κάποια τρέχουσα ανάγκη επιβίωσης.

Πιασάρικο θέμα για όσους εμπλέκονται στον "μύθο". Κυβέρνηση, ΜΜΕ, και οι παρατρεχάμενοι τους, έχοντας κρύψει κάτω από το χαλί την πραγματική αιτία αυτής της τεχνικής δημιουργίας "πλεονάσματος", για πολλοστή φορά λίγο πριν από  εκλογές παίζουν το δοκιμασμένο παιχνίδι της παροχολογίας, για να έχουν την τελευταία καλή εικόνα πριν τις κάλπες. Αντίστοιχη εικόνα και μέθοδο με των "βλαχοδημάρχων" ανά την χώρα, που με τα μικροέργα της τελευταίας στιγμής προσπαθούν να κλέψουν τις εντυπώσεις.

"Είδες ο Σαμαράς...;;" μου είπε η κόρη μου περιπαικτικά με ειρωνική διάθεση, μόλις τελείωσε την καταχώρηση της αίτησης της στο taxis. Ναι της απαντώ, φορολογεί εμένα μόνο για το αυτοκίνητο που έχω με 1100 ευρώ τον χρόνο (660 το σήμα + 440 φόρο ...."πολυτελείας") επειδή είχα την ατυχία (τελικά) να έχω αυτοκίνητο 2000 κ.ε., και από αυτό σου δίνει εσένα τα 500 σαν παροχή  Σαμαρά !
Σε έναν μήνα (25 Μάη) θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Ένας μήνας που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις αλλά και θρυαλλίδες για να συνεχιστεί η επικυριαρχία των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων με όποια μορφή και περιεχόμενο αυτές παρουσιάζονται. Οι δημοσκόποι έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια αδυνατώντας να καταγράψουν με αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια τις πραγματικές διαθέσεις των πολιτών. Η εξαθλίωση και η αγανάκτηση της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, είναι αδύνατο να ερμηνευθεί πως και με ποιον τρόπο  θα εκτονωθεί.
Ελπίζω εύχομαι και επιδιώκω ενεργά η εκτόνωση αυτή, να έχει θετικό πρόσημο, να προκαλέσει ανατροπές και αλλαγές που θα είναι ριζικές και ουσιαστικές για την πορεία του τόπου και των ανθρώπων του. Τέτοιες ανατροπές και αλλαγές, μόνο από μια πολιτική δύναμη που να εκπροσωπεί διαφορετικά συμφέροντα μπορεί να υπάρξουν, και τέτοιες δυνάμεις βρίσκονται μόνο στην Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτή την περίοδο είναι ο πολιορκητικός κριός και η ελπίδα για τον λαό που υποφέρει και προσδοκά μια άλλη πολιτική,  πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή στις αναμετρήσεις των δήμων, περιφερειών, και κυρίως για την ευρωβουλή.