Η αξιωματική αντιπολίτευση υπεύθυνος και διακριτός ρολος




Τώρα καταλαβαίνω αυτό που αρκετοί συνομιλητές μου έλεγαν λίγο πριν τις εκλογές, "ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ...κυβερνήσει", από ποια πηγή προερχόταν και φυσικά ποιοι το καλλιεργούσαν στον λαό. Η εξόφθαλμη, παράλογη και ίσως αντισυνταγματική απαίτηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και μετεκλογικά, ( παρά την σαφή θέση του ΣΥΡΙΖΑ οτι θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην νέα μνημονιακή κυβέρνηση), να επιμένουν ότι θα πρέπει να συμμετέχει σε αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχνει μια καθαρά προπαγανδιστική θέση αυτών των κομμάτων μόνο και μόνο για να καλύψουν τα νώτα τους.

Στην τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνουν απέναντι στον Ελληνικό λαό για την εφαρμογή του μνημονίου και εξ αυτού την περαιτέρω επιβάρυνση του λαού, αναζητούν συνένοχο και συνυπεύθυνο.
Βαπτίζουν την πολιτική, της υποδούλωσης στην τρόικα, της ταξικής και μονόπλευρης υποβάθμισης της ζωής των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων του λαού, και της αναδιανομής του πλούτου υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών σε εθνικό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε ως φαίνεται από μόνο του η γενικά και αόριστα με ευθύνη όλων, και γι΄ αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί "ενωμένες" να βρουν τη λύση!!
Είναι φανερό πως αυτές οι πολιτικές είναι το επιστέγασμα μιας 40χρονης διακυβέρνησης από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνον αυτά τα κόμματα.

Στις πρόσφατες εκλογές ο λαός με την ψήφο του επέλεξε να δώσει τη πρώτη θέση και την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στη Ν.Δ. με τις όμορες προς αυτήν δυνάμεις, ενώ επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί μια εντελώς άλλη πολιτική πρόταση , να ασκεί δυνατή και υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτοί είναι δυο διαφορετικοί και διακριτοί ρόλοι, που προβλέπει το πολιτικό σύστημα, εξίσου σημαντικοί και χρήσιμοι ειδικά όταν εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές και συμφέροντα.

Ας προχωρήσουν λοιπόν τα υπολείμματα των φθαρμένων μνημονιακών κομμάτων μαζί με τον "αριστερό" και πρόθυμο μπαλαντέρ να κάνουν την κυβέρνηση τους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών με πίστη και σταθερότητα στις προγραμματικές του δεσμεύσεις απέναντι στον Λαό.